Pályázatok benyújtására buzdított a polgármester

2024.02.06. 13:30

A civil szervezetek vezetőit köszöntötték Zalakaroson

Civil egyesületek vezetőit köszöntötte hétfőn Novák Ferenc polgármester a civil házban tartott ünnepségen. A városvezető oklevelet adott át a tizedik jubileumát ünneplő Sensei Németh Budo Akadémia SE vezetőjének, sensei Németh Zoltánnak.

Benedek Bálint

Az oklevélátadás pillanata, Novák Ferenc (b) sensei Németh Zoltán elnök munkáját ismerte el

Fotó: Szakony Attila

Az esemény kulturális programmal indult: a zalakarosi zeneiskolás növendékek, Várhelyi Zselyke hegedűn, Molnár Sára gordonkán játszott Várhelyi Lászlóné tanárral közösen.

Novák Ferenc polgármester köszöntőbeszédében a civilek napjáról beszélt, elmondta: először 2011. január 17-én kezdődött egy baráti találkozóval a sorozat, amit június 18-án civil nap követett. Tehát a mostani alkalom fontos hagyomány.

 A mostani alkalom fontos hagyomány
Fotó: Szakony Attila

- A civilek napja, vagyis a civil szervezetek vezetőinek köszöntése arra hívja fel a figyelmet, hogy ha nem működnek kellő számban civil szervezetek egy településen, térségben, akkor az önkormányzatokra sokkal több feladat és felelősség hárul - folytatta a polgármester. - Városunkban kéttucatnyi civil szervezet működik, ezeket az önkormányzat erejéhez mérten valamilyen formában támogatja. Kulturális és sport szervezetek, tánccsoportok, sportegyesületek működnek. Mindezek lehetőséget adnak arra, hogy a Zalakaroson és a szomszédos településeken élők megtalálják azokat a közösségeket, melyekhez szívesen csatlakoznának. Nincs olyan területe a városi életnek, ahol civil szervezeteink ne lennének jelen.

Hozzátette: a Nemzeti Együttműködési Alap 2012 óta évről évre támogatást biztosít a hazánkban és a határon túl működő magyar egyesületeknek, alapítványoknak. A támogatások célja a civil szféra segítése, a civilek társadalomformáló és a nemzet közösségét szolgáló munkájának előmozdítása. Tavaly a kiírások keretösszege több mint 11 milliárd forint volt. Arra biztatta a zalakarosi szervezeteket, hogy amennyiben a működési formájuk lehetővé teszi, induljanak ezeken a pályázatokon.

Civil egyesületek vezetőit köszöntötte Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere a civil házban tartott ünnepségen. A képen Szakál Tibor, a Zalakarosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke, Novák Ferenc polgármester és Bognár Ottó, a Zalakaros és Térsége SE elnöke
Fotó: Szakony Attila

- Köszönetet mondok azoknak a közösségeknek, amelyek odaadó munkájukkal lendületesen és fáradtságot nem kímélve, nap mint nap azért tevékenykednek, hogy életünket jobbá, szebbé, boldogabbá tegyék - tette hozzá Novák Ferenc. - Külön köszönöm ezen szervezetek vezetőinek odaadó és nélkülözhetetlen munkáját.

Ezt követően a polgármester oklevelet adott át a tizedik jubileumát ünneplő Sensei Németh Budo Akadémia SE vezetőjének, sensei Németh Zoltánnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában