Energiatakarékos, külsőre tetszetős

2024.01.03. 14:33

Megújult a közösségi ház Nagylengyelben

Nagylengyelben december végére fejeződött be a közösségi ház külső felújítása a TOP Plusz program önkormányzati épületek energetikai korszerűsítését célzó kiírásán elnyert 18 millió forintból.

Antal Lívia

Fotó: Antal Lívia

A közösségi ház épületének hő- és vízszigetelését a finanszírozás szempontjából két részletben valósították meg. A bolt épületfalaira ugyanis nem vonatkozott a pályázat, ezért ennek a területnek a szigetelését, színezését az önkormányzat saját forrásból végeztette el, mondta el Scheiber Ildikó polgármester. Az épület tetejére napelemeket telepítettek. A projekt révén egy modern, a fenntartás szempontjából energiatakarékos, és külsőre tetszetős épület jött létre, amelynek közösségi helyiségeiben konditerem, ifjúsági klub, valamint a polgárőr egyesület irodája található. Várhatóan a nyugdíjasklub is beköltözik majd. A polgármester reméli, hogy az önkormányzati épületek megújítását a sportöltözővel folytathatják, amelynek rekonstrukciójára a Magyar falu programra nyújtottak be pályázatot. Bíznak abban is, hogy a TOP Plusz program lesz olyan kiírás, amelyen forrást nyerhetnek a göcseji tájegység értékeit bemutató Kis Göcseji Kincsesház felújítására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában