Felújítják a Jókai utcai 47–49. számú tömbbelsőt

2024.01.11. 14:00

Közműcsere után úthelyreállítás Zalaegerszegen

Zalaegerszeg önkormányzata sikeres KEHOP pályázatának keretében a Jókai, az Arany, a Mikes utca, illetve a Platán sor közti tömbbelsőben is felújították a teljes szennyvízvezeték-hálózatot az elmúlt évben. A munkálatok több hónapot vettek igénybe. Az arra járók most az út helyreállítását konstatálhatják.

Antal Lívia

Teljes egészében helyreállítják az érintett területeket a közművek cseréje után

Fotó: Antal Lívia

- Akkori ígéretünknek megfelelően teljes egészében helyreállítjuk az érintett területeket a közművek cseréje után, ahol új parkolókat, járdákat, zöldfelületeket és pihenőket alakítunk ki - mondta el Bali Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere, a városrész önkormányzati képviselője. - Jelenleg a Jókai utca 47–49. számú társasházak között zajlik az építkezés. A kivitelezők már elkészültek az alépítményi munkákkal és a szegélyekkel, a jó idő bekövetkeztével pedig megkezdhetik majd az aszfaltozást – tette hozzá az alpolgármester a környéken élők türelmét megköszönve.

Új parkolókat, járdákat, zöldfelületeket és pihenőket alakítanak ki 
Fotó: Antal Lívia

Az érintett utcákban a szennyvízrendszer rekonstrukcióját a Zalaegerszeg közigazgatási területén ivóvízhálózatok és szennyvízhálózatok hatékonyságnövelő fejlesztése KEHOP-projekt keretében valósította meg az önkormányzat. Az 1,7 milliárd forint támogatást élvező projekt 28 helyszínen tett lehetővé közműberuházásokat a városban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában