Szükség van az intézményre

2024.01.29. 12:37

Korszerűsítés a szentgyörgyvölgyi idősotthonban

Az elektromos hálózat korszerűsítését végzik el az idősek otthonában Szentgyörgyvölgyön.

Korosa Titanilla

Folyamatosan fejlesztik az idősek otthonát Szentgyörgyvölgyön

Fotó: Korosa Titanilla

Erről nemrég Varga Zsuzsanna, Szentgyörgyvölgy polgármestere számolt be, illetve tájékoztatott az intézményben a megnyitás óta elvégzett munkálatokról is.

Az idősek otthonát még 2001-ben alakították ki egy régi téesziroda-épületben. A szociális intézményre nagy szükség van, ám belső elrendezése nem mindenhol szerencsés, a lépcsőrendszert nem tudták kiváltani, lépcsőjáró rendszerrel mozgatják az ellátottakat. A régi épület továbbá folyamatos karbantartásra szorul. Az önkormányzat igyekszik mindent megtenni, hogy fejlesztéseket végezzenek az otthonban. Még 2013-ban megtörtént az akadálymentesítés, néhány évvel később pedig nagyobb munkálatokra is sor került egy belügyminisztériumi pályázat keretében. Ekkor az összes külső nyílászárót újra cserélték, ami nagyban javította az épület hőellátását. A következő években áttértek a fafűtésről gáztüzelésre, mert nehezen oldották meg az éjszakai fűtést, jelenleg pedig a kettőt felváltva használják: nappal fával, éjszaka pedig gázról működik a rendszer.

– A fentiek mellett folyamatosan történnek karbantartási munkálatok, amikre szükség van – tette hozzá Varga Zsuzsanna. – Tavaly sikerült az intézménynek kigazdálkodnia akkora összeget, amiből a felső szinten el tudjuk végezni a villamoskorszerűsítést, kicserélik a régi vezetékeket, kapcsolókat, s bízom benne, hogy idén az önkormányzat hozzá tud járulni ahhoz, hogy ezeket a munkákat az épület alsó szintjén is elvégezzék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában