Tudás, műveltség és erkölcs

2024.01.23. 11:37

Gondolatok a magyar kultúra napján

A Batthyány-kastély terme zsúfolásig megtelt helyi és vidéki érdeklődőkkel, akik a Polgárok a Polgárokért Egyesület rendezvényén közösen ünnepelték a magyar kultúra napját Zalaszentgróton, a Batthyány-kastélyban.

Antal Lívia

Közös éneklés Kiss Katával

Fotó: Antal Lívia

Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én vetette papírra a Himnuszt, amely meghatározza hazánk évezredes történelmét, jelenét és jövőjét, és amellyel mi, magyarok fontos küldetést kaptunk Istentől. A magyar kultúra ápolását és megőrzését, amely helyi közösségünk kulturális élete által is építkezhet, s erre büszkék vagyunk. A kultúra nemcsak tudást és műveltséget, de erkölcsöt is hordoz, amely szintén fontos – mondta Vargáné Szabó Henrietta, aki az egyesületet képviselve háziasszonya volt az ünnepségnek.

Magyar kultúra napi ünnepség telt házzal 
Fotó: Antal Lívia

A köszöntő után Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elnöke beszélgetett a kerekasztal vendégeivel, Kiss Kata énekessel, zeneszerző párjával, Bikics Tibor Bálnával, valamint Ladányi Ferenc népzenésszel.

Az elkötelezett istenhit és a hazaszeretet érzése megtöltötte a termet, a dalokkal keretbe foglalt ünnepség felemelő pillanata volt, amikor a közönség, az egymás kezét szorító kisgyermekek és Kiss Kata közös előadásában megszólalt az Áldott e föld és áldott e szó című dal, értékelték a rendezvényt a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában