Közös imádság az életért

2024.01.15. 18:00

Életvédelmi hetek a szombathelyi egyházmegye szervezésében

Életvédelmi hetek elnevezéssel indított új programsorozatot hétfőn a szombathelyi egyházmegye. Dr. Székely János megyéspüspök kezdeményezése az élet értékére kívánja felhívni a figyelmet.

Gyuricza Ferenc

A püspökség azt kéri a hívektől, hogy az életvédelmi hetek gondolatiságához kapcsolódva 2024 első negyedévében dr. Székely János gondolataival közösen imádkozzanak az életért. Az imádságot mind elektronikusan, mind papír alapon elérhetővé teszik a hívek számára, előbbi formátumban az egyházmegye hivatalos honlapjáról tölthető le, míg papír alapon egyelőre a szombathelyi pasztorális irodában szerezhető be, de a későbbiekben a plébániákon is beszerezhető lesz.  

A Meg nem született gyermek szobra
Fotó: Gyuricza Ferenc

Az életvédelmi hetek eszmeiségéhez kapcsolódóan január 15-től egészen április 10-ig a szombathelyi egyházmegye templomaiban lesz látható Martin Hudacek alkotása, a Meg nem született gyermek szobra, amit az abortusz sebeinek gyógyulásáért való fohászkodáshoz készített szlovák képzőművész. A szobrot elsőként a szombathelyi székesegyházban mutatták be, majd tíz nap múlva innen indul tovább az egyházmegye többi, zömében Vas megyében található templomába, de március 20. és április 10. között Zalaegerszegen, előbb kertvárosi templomban, majd Andráshidán, végül a Mária Magdolna templomban is látható lesz. A programsorozat keretében február 21. és 25. között pedig Ne félj, nem ítéllek el címmel a magzatvesztők számára tartanak lelkigyakorlatot Szombathelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában