45 éves jubileumát ünnepli a település

2024.01.06. 19:30

Átadták a városnapi kitüntetéseket Lentiben

Pénteken fotókiállítással és színházi előadással kezdődött el a városnapi programsorozat Lentiben, a település várossá nyilvánításának 45. évfordulóján.

Korosa Titanilla

Képen hátul balról dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke, Horváth László polgármester, dr. Nagy István agrárminiszter, dr. Sifter Rózsa főispán és Vigh László országgyűlési képviselő. Elöl a kitüntettek, balról Dulics Margit, Hácskó Imréné, Szabóné Gáspár Marianna, Baksa Melinda, Boa László, Tóth Ferencné, Dancs Ildikó, Róhrer Ádám

Fotó: Kósa Róbert

Szombaton a városi művelődési központban megtartott ünnepségen Horváth László polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Nagy István agrárminiszter mondott beszédet.

Az eseményen jelen volt még Vigh László, a térség országgyűlési képviselője, dr. Sifter Rózsa Zala vármegye főispánja dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke, valamint a megyei és határon túli szervezetek, intézmények, testvértelepülések vezetői, képviselői.

Hagyományosan kiosztották a városi kitüntetéseket is. Lenti Városért Díjat kapott Dulics Margit kosárfonó, népi iparművész és Hácskó Imréné hetési szőttes készítő, népi iparművész. Lenti Város Közszolgálatáért kitüntetésben részesült Szabóné Gáspár Marianna aljegyző. A közművelődéséért díjat Baksa Melinda, a Városi Könyvtár Lenti tájékoztató, szaktájékoztató könyvtárosa és intézményvezető-igazgató helyettese kapta. A város oktatásáért díjat Boa László, a Lenti Általános Iskola és Gimnázium Arany János tagintézmény pedagógusa vehette át. A város egészségügyéért díjat Tóth Ferencnének, a Dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézet röntgenasszisztensének ítélték oda. Lenti Város Szociális Gondoskodásáért és Gyermekvédelméért Díjat Dancs Ildikó, a Kolping Gondozási Központ asszisztense vehette át. Lenti Város Ifjúsági Sportjáért Díjban részesült Róhrer Ádám, a Lenti Gyógyfürdő Úszó Klub úszója.

 

Az ünnepséget követően a rendezvénytéren tűzijáték színesítette az évfordulós rendezvényt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában