Készülnek a kultúra napjára, s folytatódnak a megszokott programsorozatok

2024.01.18. 16:00

A hangversenyterem idei terveiről tájékoztattak

Garas Kálmán fotóművész szombati kiállításával indul az idei év a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben, s Németh János keramikusművész meglepés tárlatát is szervezik. Erről is szó esett azon a sajtótájékoztatón, melyet a Korona Szalonban tartottak a két intézmény idei terveiről a héten.

Mozsár Eszter

Kelemen Attila, a Korona Szalon intézményegység-vezetője, Flaisz Gergő, a Keresztury VMK igazgatója és Tóth László, a zalaegerszegi város Hangverseny- és Kiállítóterem intézményegység-vezetője a sajtótájékoztatón a Korona Szalonban

Fotó: Pezetta Umberto

Flaisz Gergő, a Keresztury VMK igazgatója elöljáróban elmondta, mindkét intézményegységben olyan műsorokat kínálnak, ami a célközönségnek megfelel, tavaly is rekordokat döntöttek, a csonka év ellenére. Tóth László, a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem intézményegység-vezetője a szombati, Az idő megőrzése című tárlat kapcsán hozzátette, a magyar kultúra napjához kapcsolódik a Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész által ajánlott kiállítás, ahol a fotóművész a kortárs magyar művészeket mutatja be fényképezőgépével.

- A magyar kultúra napi ünnepség január 22-én, hétfőn lesz a hangversenyteremben, január 28-án, vasárnap pedig jótékonysági koncertet ad a Sabbathsong Klezmer Band a Zalaegerszegi Város Vegyeskar közreműködésével az izraeli árván maradt gyerekek javára. Február 14-én Kozma Orsi Quartet koncertjével indul a JazzSzerda sorozatunk, márciusban a Tóth Viktor Trió, áprilisban a Zeneakadémia Jazztanszaka, míg májusban Falusi Mariann & Sárik Péter Trió kívánságműsora lesz hallható.

A kiállítások sorában Szilárdi Béla festőművész következik február közepén, a tárlatot dr. Kostyál László, a Göcseji Múzeum tudományos igazgatója ajánlja az érdeklődők figyelmébe. Március 16-án az idén 90 esztendős Németh János keramikusművészt köszönti a város, az életmű tárlatot meglepetésműsorral színesítik. Májusban Veszeli Lajos balatonalmádi festőművésznek a magyar tengerről készített akvarelljeiből nyílik kiállítás.

- Április végén három napra Zalaegerszegre költözik a Cziffra György Fesztivál, aminek keretében Pély Barna duójának koncertjét, Brahms-estet és a fesztivál díjazottjainak (ők a Zeneakadémia fiatal tehetségei) koncertjét hallhatják. Mesterkurzust a Korona Szalonban tart a megye fiataljainak Balázs János zongoraművész és Kelemen Barnabás hegedűművész – tájékoztatott Tóth László.

Május 10-12. között szervezik a XII. Zalaegerszegi Gyermekkórus Fesztivált, május 11-én a Canterina Kamarakórus lép fel, s idén is megrendezik a sokak által kedvelt filmzenei koncertet június elején a Dísz téren.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában