Elkezdődött a síkosságmentesítés

2024.01.08. 15:50

A fagy miatt megmaradt a hótakaró

Hétfőn a hajnali órák óta 0 Celsius-fok alatt maradt a hőmérő higanyszála és nap közben sem emelkedett e fölé. Sőt délelőtt a hószállingózás kezdődött, melynek az intenzitása óráról órára változott. Ezért a Netta-Pannonia Környezetvédelmi Kft. közterület-gondozási osztálya elkezdte a közterületek síkosság mentesítését.

Benedek Bálint

Fotó: szakony Attila

Az osztály vezetője, Csendes Tamás elmondta: 9.40 óra körül egy előre nem jelzett havazás kezdődött a városban, mely a mínuszok miatt az aszfalton is megmaradt és síkossá vált. Azonnal elrendelték a védekezést, vagyis a síkosság mentesítést.

Fotó: Szakony Attila

- Jelenleg két nagyobb és két kisebb géppel kombinált hókotró, s sószóró járművel kezdtük meg Nagykanizsa takarítását - folytatta. - A közutak jelenleg nem csúsznak, a járdák helyenként igen. Folyamatos munkára van szükség, hiszen az időjárás előrejelzések 15 és 16 óra környékére újabb havazást prognosztizálnak. Mivel éjszakára még tovább süllyed a hőmérséklet, ezért a gépekkel a főbb utakat állandóan ellenőrizzük és sózzuk, hogy a kiszórt anyag kifejtse a hatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában