Jótékonysági sütés Bázakerettyén

2023.12.19. 14:15

Süteményt minden asztalra

Első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal szervezett jótékonysági sütést az adventi időszak végére Bázakerettye önkormányzata. A hivatal dolgozói, valamint az önkormányzat által foglalkoztatott személyek hétfőn sütemények, pogácsák készítésével töltötték idejüket.

Gyuricza Ferenc

Kiss Orsolya (balról), Pataki Nelli, Dömőkné Salamon Csilla, dr. Resch Karolina és Tóthné Borsi Piroska is részese volt a karácsonyi sütésnek

Fotó: Gyuricza Ferenc

A kezdeményezésről dr. Resch Karolina jegyző elmondta: azt a „süteményt minden asztalra” mottó jegyében szervezték meg, s valóban az a céljuk, hogy karácsonykor valamennyi bázakerettyei család asztalán legyen az ünnep hangulatához illő harapnivaló.  

- Közösen döntöttünk úgy, hogy ezt a napot a sütésre szánjuk – folytatta a jegyző. – Pogácsákat, sós és édes harapnivalókat készítünk, töménytelen mennyiségben, amit még a hét közepén szeretnénk a családokhoz eljuttatni. Sajnos, bármennyire is igyekszünk, arra nincs lehetőségünk, hogy minden egyes családot meglepjünk vele, de talán mindenki nem is szorul rá. Elsősorban az időskorúakra, az egyedül élőkre gondoltunk, olyan személyekre, akik szerényebb anyagi körülmények között élnek, vagy akik egyedül töltik a karácsonyt. Talán tudunk a szívükbe egy kis melegséget varázsolni ezzel a szerény ajándékkal.  

Dömőkné Salamon Csilla házigondozó – aki szintén részt vett a jótékonysági sütésben – mindezt azzal egészítette ki, hogy szintén a napokban 70 ajándékcsomagot juttattak el a helyi családokhoz, ezzel is hozzájárulva a megélhetésükhöz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában