Óévbúcsúztatás földön és levegőben

2023.12.31. 17:00

Pezsgős koccintás a becsehelyi reptéren

Közös pezsgős koccintásra várták a repülő pilótákat és a repülés szerelmeseit az év utolsó napján vasárnap Becsehelyen a Mura repülőtéren. A hagyományos összejövetelre az ország több pontjáról érkeztek résztvevők.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

A vendégeket a reptér vezetője, Ferinc Vince és családja látta vendégül egy pohár pezsgőre, de készült forralt bor és virslit, valamint debreceni kolbászt is kínáltak a betérőknek.

- Az óévbúcsúztató rendezvény Nagykanizsáról indult évekkel ezelőtt, a becsehelyi Mura reptéren a mostani alkalom a hatodik - mesélte Ferinc Vince, ötletgazda. - A repülős társadalom már számít az eseményre szívesen jönnek az ország minden részéből, sőt olykor a horvát kollégák is átrepülnek ünnepelni. Egyébként is ilyen kellemes időjárási viszonyok között gyakran és jóval szívesebben emelkednek levegőbe. Mi repülősök egy nagy családot alkotunk, vagyis a sztorizgatás sem maradhat ki, sőt még a jövő évi terveket is átbeszéljük.

Ferinc Vince mesélt a becsehelyi Mura repülőtér folyamatos fejlesztéséről is. Elmondta: a felszállópálya 2015 óta fogadja az ultrakönnyű repülősöket, majd három évvel később megépült az első hangár. Tavaly, vagyis 2022-ben hajtottak végre egy jelentősebb beruházást. Mindezt azért, mert Fertőszentmiklósról Becsehelyre tette át a székhelyét a Filipovits Attila által vezetett ultrakönnyű repülők szervize és repülő iskolája.

 

- Önerőből és némi pályázati forrásból épült egy többfunkciós hangár - folytatta. - Mellé két ponyvahangár készült, melyhez jelenleg egy előtér készül, ahol a gépeket lehet bemutatni. Az eddigi 770 méter hosszú repteret 1100 méteresre bővítettük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában