Könyvek, társasjátékok, plüssállatok

2023.12.28. 09:30

Nagy értékű adomány az egerszegi kórház gyermekbetegeinek

Idén másodszor is nagy értékű adománnyal lepte meg a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórházat a zalaegerszegi székhelyű Spiller Kft. A gyermekkorú betegekre gondolva ezúttal mese-, gyermek-, ifjúsági könyvek, társas- és készségfejlesztő játékok, kártyák, plüssállatok, kirakók kerültek elő a csomagokból.

Antal Lívia

Dr. Gasztonyi Beáta, Tóth András és Rajkó Boglárka az adomány átadásakor

Forrás: Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház

Az adományt Tóth András ügyvezető és Rajkó Boglárka marketingvezető adta át dr. med. habil Gasztonyi Beáta PhD főigazgatónak a gyermekosztályon. Közben kiderült, hogy a gyűjtés ötlete egy dolgozójuktól ered, akinek gyermeke kórházba került. Jött az ötlet: miért ne lehetne a jó állapotú, „kinőtt” játékokat újrahasznosítani ott, ahol jól jön egy kis figyelemelterelés. A javaslatot felkarolták a családi vállalkozás vezetői, akik meglepődve tapasztalták, hogy az első kirakott adományláda 48 órán belül megtelt, és folyamatosan kellett kihelyezni a következőket. A cég 53 dolgozója többségében családos, fiatal, néhányan nagyszülők, akik pontosan tudják, hogy előbb-utóbb mindenki megfordul a gyermekekkel a szakrendeléseken vagy valamely osztályon. Az ügy mellé ezért álltak ilyen nagy lelkesedéssel.

Forrás: Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház

Köszönetképpen elhangzott, hogy a Spiller Kft. munkatársai bevonásával tavasszal már 500 ezer forintot adományozott az Ispita Alapítványnak. A hasonló nagyságrendű tárgyi felajánlás igazi karácsonyi meglepetésként érkezett. Az adományból jut könyv és játék a kórház minden gyermekkorú pácienst ellátó részlegére. A cég vezetése úgy gondolkodik: a karácsonyi adomány nem csak egy kézzel fogható tárgy, vagy egy vastag boríték. Ez főként a léleknek szól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában