Izgatottan várják az ünnepeket az ellátottak

2023.12.22. 15:30

Meghitt karácsonyvárás a búcsúszentlászlói intézményben

Meghitt zenés-verses műsorral köszöntötték az intézmény dolgozóit és meghívott vendégeiket pénteken délelőtt a búcsúszentlászlói Harmónia Integrált Szociális Intézmény ellátottjai. Az előadást követően megajándékozták őket.

Mozsár Eszter

Jelenet a karácsonyi műsorból.

Fotó: Mozsár Eszter

Régi hagyomány és elmaradhatatlan program a közös karácsonyi műsor. Idén Aranyosi Ervin Négy gyertya dala című versciklusával kezdődött az előadás. Ezt követően karácsonyi jelenetet adtak elő, majd újabb versek, végül az Égnek a fények című dal következett.

Lőrincz Brigitta, a Harmónia Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegye mb. intézményvezetője lapunk érdeklődésére elmondta: jelenleg 65 ellátottjuk van, akik öt településen élnek az úgynevezett TL-házakban (támogatott lakhatású ház) tavasz óta. Ezek az otthonok 10-12 főnek biztosítanak családias, barátságos környezetet. Van, aki tömegközlekedéssel jár Búcsúszentlászlóra a napközbeni ellátásra, mást pedig az intézmény buszaival szállítanak. Az intézményben kézműves és fejlesztő foglalkozásokon vesznek részt. A kikapcsolódást és művelődést könyvklub és filmszoba szolgálja, de a sportszobát is többen igénybe veszik.

Az intézmény lakóit Zimborás Béla köszöntötte. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Vármegyei Kirendeltségének igazgatója Wass Albertet ünnepi gondolaival kezdte beszédét, majd a lakóknak tartalmas időtöltést, boldog karácsonyt kívánt, a kollégáknak pedig éves munkáját köszönte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában