Lenyűgöző fotók

2023.12.25. 10:53

Láttál már vidrát, ahogy halat fog?

Szuperközeli felvételek készültek egy balatoni vidra vadászatáról. Ceglédi Ádám fotósnak köszönhetően mi is láthatjuk, ahogy a ragadozó egy méretes pontyot zsákmányol a vízben.

Zaol.hu

Fotó: Ceglédi Ádám

Miközben alig merjük kidugni az orrunkat a hidegben, Ceglédi Ádám egy pillanatra sem riad vissza a Balaton élővilágának téli fotózásától. Nem kisebb feladatot tűzött ki maga elé, mint a rejtőzködő életmódot folytató vidra lefényképezése. Ádám azt nem árulta el, hogy hol talált rá a ragadozóra, annyit viszont elmesélt, hogy több alkalommal is sikerült megfigyelnie egyet a parton, ahogy halakra vadászott a nyílt vízen.

Az egyik merülését követően egy hatalmas ponttyal tért vissza a vízfelszínre.

A többkilós halat közel negyedórán át fárasztotta, és próbálta hatástalanítani, ami úgy tűnt, hogy sikerült is. A kifáradt hallal a szájában végül egészen a parti kövezésig úszott ki, ahol tőlem 4-5 méterre próbálta zsákmányát elfogyasztani – idézte fel Ceglédi Ádám.

Ha kíváncsi vagy Ádám teljes beszámolója a vadászatról és a csodás fotók elkészítéséről, akkor látogass el a likebalaton.hu-ra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában