Összefogás

2023.12.21. 17:05

Kilencvennél is több karácsonyi csomagot osztottak szét a rászorulóknak

Tartós élelmiszerekkel és édességekkel alaposan megpakolt csomagokat és egyéb ajándékokat adott át csütörtökön a galamboki önkormányzat, a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat és az Együtt Galambokért Egyesület a rászorulóknak.

Benedek Bálint

A közös összefogásból sok ajándékot osztottak ki. Szabó Tamás az egyik érintettnek, Bogdán Lajosnénak adott át egy csomagot

Fotó: Szakony Attila

Az önkormányzat falubuszát szinte megtöltötte a mintegy 90 csomag. A gyűjtésről Szabó Tamás polgármester beszélt a hivatalban, elmondta: a karácsony közeledtével az emberek megnyitják a lelküket, igyekeznek segíteni az elesetteken, a nehezebb körülmények között élőkön.

– A gyűjtésnek hagyománya van, minden évben igyekszünk segíteni a családoknak – folytatta. – Az önkormányzat mellett a helyi roma nemzetiségi önkormányzat elnöke, Bogdán Sándor közbenjárásával Teleki László, a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is a jó ügy mellé állt. Így tett az Együtt Galambokért Egyesület is. A segítség egyfajta köszönet, hiszen az idősek szintén kapnak az adományból, hálásak lehetünk nekik, hogy a településünkért ilyen sokat tettek.

Hozzátette: az ünnep közeledtével az egész település összefogott. Az előbb említett szervezetek mellett gyűjtöttek még a galamboki boltban, de a vállalkozók is magukénak érezték az adományozást.

– Olyannyira eredményes akciót hirdettünk, hogy minden eddiginél több, 90 csomagot állítottunk össze – folytatta a településvezető. – Ezekbe többnyire tartós élelmiszerek jutottak, de a gyerekek kedvéért édességeket rejtettünk a táskába. Ezeket a falubusszal minden érintetthez személyesen vittük el. Ilyenkor osztjuk ki a Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselő ötlete alapján megvalósult Egy doboznyi szeretet akcióban kapott cipős dobozokba rejtett ajándékokat. Ezen kívül pedig civilek felajánlását, illetve a Kanizsai Fiatalok Közösségének gyűjtéséből származó csomagokat is megkapják az érintett családokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában