Tartós élelmiszert kaptak

2023.12.21. 18:30

Karácsonykor egy tál meleg ételt oszt a roma szervezet Nagykanizsán

Ismét élelmiszercsomagokat osztott a rászorulóknak az „Anosztru” Országos Egyesület és a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat a Teleki utcai közösségi háznál, ahol szerda délelőtt hosszú sorokban kígyóztak az emberek.

Pásztor András

Hénics Bernadett és Teleki László a csomagok összeállítását végezte

Fotó: Szakony Attila

Teleki László, a civil szervezet és a nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta: a Baptista Szeretetszolgálatnak köszönhetően rendszeresen tudnak adományokat osztani a rászorulóknak. Ezúttal több mint kétszáz csomagot állítottak össze, amelyekben főként tartós élelmiszerek, étolaj, liszt, cukor, keksz, dzsem volt.

– Sajnos azt tapasztaljuk, hogy egyre több az olyan ember – és nem csak romák –, akinek gondot okoz a napi étkezéshez szükséges pénz előteremtése – hangsúlyozta Teleki László, aki hozzátette: éppen ezért szükséges, hogy roma civil szervezetként felvállalják és minél szélesebb körben kiterjesszék a karitatív tevékenységet.

Teleki László arra is felhívta a figyelmet, hogy a több évtizedes hagyományoknak megfelelően karácsonykor is folytatódik az ételosztás, december 24–25–26-án egy tál meleg étellel, illetve meleg italokkal és gyümölcsökkel, szalon­cukorral várják a rászorulókat a Teleki utcai közösségi házban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában