Betlehemi jelenetek a Szent Család Óvodában

2023.12.25. 10:30

Karácsonyi gondolatok Kovácsné Ujj Andreától

Ahogy arról beszámoltunk, az elmúlt héten a zalaegerszegi Szent Család Óvoda mind az öt csoportja izgatottan készült a karácsonyi ünnepkörre. A gyerekek szüleiknek a betlehemi jelenetet, Jézus születését, a Szent család szálláskeresését adták elő. Végül a nevelőtestület kedveskedett bábelőadással a gyerekeknek, szüleiknek, nagyszüleiknek.

Mozsár Eszter

A Maci csoport betlehemi jelenete.

Fotó: Mozsár Eszter

Lapunk érdeklődősére Kovácsné Ujj Andrea intézményvezető osztotta meg gondolatait:

- Karácsony üzenete 2023 éve változatlan. Mi emberek és a körülményeink azonban változnak. Óvodánkban advent idején, a várakozás négy hetében erre az üzenetre hangoljuk szívünket. Az adventi koszorún a gyertyák meggyújtásával jutunk egyre közelebb Jézus születésének misztériumához. Minden csoport ezt a történetet játssza el egymásnak, illetve szüleiknek. A kicsik ezt nagyon élvezik, szerepet cserélhetnek, így élik át a karácsony örök titkát. Általában a saját maguk által készített kis alkotásokkal díszítjük a színpadi teret – mondta Ujj Andrea. - Nálunk az advent valóban az izgatott, lélekemelő várakozást jelenti, éppen ezért a Szent Család Óvodában nem állítunk karácsonyfát. Mi csak az ünnep küszöbéig kísérjük a kicsiket. Az énekek, mesék, a barkácsolások, Mária és József utazása, szálláskeresése, a betlehemi jászol, a bölcsek látogatása Jézus eljövetelét mutatják meg. Azért nem állítunk karácsonyfát, mert akárhova nézünk az utcán, minden pörög, minden fénylik. Arra törekszünk, hogy itt a saját kis környezetükben, világukban békésen, csöndesen növekedő fényesség legyen. Azt szeretnénk, hogy a saját családjaikban éljék meg azt, ami ennek az ünnepkörnek a katarzisát, a karácsony örömét adja. Ne mi vegyük el tőlük ezt a csodát, hanem a családok együtt érezzék át Jézus eljövetelét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában