51 gyermeket kerestek fel

2023.12.06. 18:00

Hintóval érkezett a Mikulás Zalalövőre

Immár negyedik éve szervezte meg Zalalövőn a Budafáért Kulturális és Hagyományőrző Egyesület a Mikulás-napi programját. Az elmúlt hét végén a városrészben élő 51 gyermeket keresték fel, s ajándékoztak meg.

Gyuricza Ferenc

A Mikulás és segítői Zalalövő budafai településrészén

Fotó: Gyuricza Feerenc

Kalamár Péter, az egyesület elnökségi tagja – aki ez évben is magára vállalta a Mikulás szerepét – lapunknak elmondta, hogy az egyik legfontosabb programjuknak, szívügyüknek tekintik a gyermekes családok bevonását a közösségi életbe, s a Mikulás-napot is ennek jegyében szervezték meg.

- A jó időnek köszönhetően idén hintóval látogatott el a Mikulás a városrészben élő gyermekekhez, a hintót a Zalalövő és Környéke Lovassport Egyesület versenyzője, Szabó Péter, valamint jegyese, Németh Luca biztosították ehhez – folytatta Kalamér Péter. – A 14 év alatti gyermekeket kerestük fel otthonaikban, akik versekkel, énekekkel és rajzokkal kedveskednek a Mikulásnak.

Advent első vasárnapján nemcsak a Télapó érkezett meg Budafára, de a közösség karácsonyfáját is feldíszítették, továbbá betlehemet állítottak a helyi lakosok, valamint a városrész adventi koszorúja is elkészült. Ez utóbbiakról évről évre Ergyei Györgyné és családja gondoskodik. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában