Te szép zöld fenyő

2023.12.15. 16:00

Elkezdték a fák árusítását Zalaegerszegen is

A napokban megjelentek a tűlevelű örökzöldek a nagyobb áruházak és a városrészi élelmiszer boltok mellett, mindenki a kedvenc fajtáját választhatja a lakás karácsonyi díszének. A zalaegerszegi piacon ugyancsak több helyen válogathatunk a zöldekből.

Mozsár Eszter

Hajdu Valéria és Hajdu Mihály a zalaegerszegi piacon.

Fotó: Pezzetta Umberto

A köznyelvben „normand”, ám a szakkönyvekben nordmann fenyő az egyik legkedveltebb fajtának számít. Nevét Alexander Nordmann finn botanikusról kapta. A kaukázusi jegenyefenyőt maga termeszti Hajdu Mihály és Hajdu Valéria a három és fél hektáros keménfai ültetvényen most már lassan negyven éve. A zalaegerszegi piacon 32 évvel ezelőtt pakoltak ki először.

- A terület nagy részén nordmann és lucfenyőt, ezüst lombú és kolorádófenyőt ültetünk. Pénteken kezdtük az árusítást, mindig frissen vágott fát hozunk, 2-300 darab elfogy karácsonyig – tájékoztatott Hajdu Mihály. - Több méretből lehet választani, egyméterestől a három méteresig. A nordmann métere 5 ezer forint, formától függően. A lucot 3 ezer forintért, az ezüstöt 4 ezerért tudják nálunk beszerezni a vásárlók. A vásárlók többsége a jegenyefenyőt választja, a formája és a tartóssága miatt. Az unokák miatt magunk is állítunk karácsonyfát minden évben, a gyerekeknek ez jelenti az igazi ünnepet – tette hozzá a keménfai fenyőfatermesztő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában