Búcsúzunk

2023.12.20. 18:30

Elhunyt Szentkirályi Balázs

Elhunyt Szentkirályi (születési nevén Kiss) Balázs gazdasági újságíró, a G7 gazdasági portál alapítója, szerkesztője, vezérigazgatója. A hévízi Illyés-iskola és a keszthelyi Vajda-gimnázium egykori diákja 41 évet élt.

Péter B. Árpád

Szentkirályi Balázs sikeres pályafutása Zalából indult

Fotó: G7

A Junior Príma-díjas újságíró – akinek édesapja a keszthelyi gyámhivatal vezetője volt – 2001-ben érettségizett, majd a Helikon Rádió alapító csapatának tagja volt. Az ő ötletére indult annak idején például a sikeres KlubZóna című műsor. Később Friderikusz Sándor mellett dolgozott, majd gazdasági újságíróként folytatta pályafutását.

Nevét azért kellett megváltoztatnia, mert volt egy pályatársa, aki szakmai munkáját korábban kezdte, s e hivatás íratlan szabályai szerint ő alkalmazkodott. Később dolgozott például az Indexnél, majd megalapította a G7 portált, amelyet mértékadó gazdasági elektronikus újságként jegyeztek.

A G7 nekrológjában kollégái úgy fogalmaztak: számára a 2017-ben útjára indult portál nem munkahely volt, hanem a harmadik gyermeke, aminek a nevelésébe mindent beleadott.

Szentkirályi Balázs nemzetközi kommunikáció-irodalom szakos diplomáját a Szegedi Tudományegyetemen szerezte. Dolgozott a Magyar Televízióban és a Klubrádióban, később az Index gazdasági rovatvezetője volt. 2010-ben Junior Prima-díjat, 2013-ban az év gazdasági újságírójának járó Tarnói Gizella-emlékdíjat kapott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában