Az 55. közös advent

2023.12.14. 11:00

Együtt ünnepeltek a hagyományápoló kertbarátok

Közös karácsonyváró ünnepséggel zárta mozgalmas jubileumi évét szerdán délután a Keresztury Vmk-ban a Zalaegerszegi Hagyományápoló Kertbarát és Kulturális Egyesület.

Fincza Zsuzsa

Ünnepi műsorral, terített asztal mellett köszöntötték az adventet a zalaegerszegi kertbarátok

Fotó: Fincza Zsuzsa

Mrakovics Miklósné, az egyesület elnöke elmondta, az immár 55 éve töretlenül működő és egyre népszerűbb egyesületnek volt mint ünnepelnie, hiszen szakmai előadásokon, tanulmányutakon ez évben is sikerrel gyarapították kertészeti ismereteiket, a jubileumi ünnepség alkalmával a szokásosnál is színesebb kiállításon mutatták be kertjük terményeit, a belőlük készült savanyúságokat, lekvárokat, kompótokat, italokat.

Fenyőfa helyett karácsonyi dekorációk készítettek maguknak a kertbarátok. A képen: Kulcsár Teréz, Vörös Józsefné és Mrakovics Miklósné
Fotó: Fincza Zsuzsa

Az idén is aktívan kivették részüket a városi rendezvényekből, a karitatív akciókból, helytálltak a művelődési központ programjaiban - a legutóbb a városrészi adventi ünnepségen - miként sok éve teszik -, a gyerekekkel együtt formázták, sütötték, díszítették a mézeskalácsot.

Az ünnepi hangulatot karácsonyi versekből, énekekből összeállított műsor emelte. A képen (balról jobbra) Vörös Józsefné, Mrakovics Miklósné, Domján Miklósné, Kulcsár Teréz és Horváth Lászlóné
Fotó: Fincza Zsuzsa

Természetesen a népszerű hagyományos programjaik - borbírálat, Márton-napi találkozó - sem maradtak el. A 55. közös adventi rendezvény hangulatát karácsonyi dalokból, versekből összeállított műsorral emelték. A terített asztalon az asszonyok jóvoltából kacsazsíros kenyér, finomnál finomabb sütemények, a férfinépnek köszönhetően saját termésű borok fogadták a vendégeket.

Ezúttal köszöntötték kerek születésnapjukat ebben az évben betöltő kertbarátokat - a képen Németh György az egyesület nevében pezsgővel ajándékozza meg az ünnepelteket. Balról jobbra Hajgató Erika, Vörös Józsefné, Németh György, Magasi Gyuláné, Both Istvánné, Mrakocics Miklósné
Fotó: Fincza Zsuzsa

A rendezvényt színesítette, hogy ezúttal köszöntötték az idén kerek születésnapjukat ünneplő tagjaikat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában