Kerékpárok, mosógépek és édességek

2023.12.07. 12:30

Egy teherautónyi adomány indult Beregszászra

Csütörtök reggel adományokkal megpakolt teherautóval indult Beregszászba a dél-zalai településről Bodó Tamás gyertyaöntő. A férfi az orosz-ukrán háború előtt is segítette a szegényeket. Azóta, főleg télen az ott élők még inkább igénylik a törődést.

Benedek Bálint

Bodó Tamás azokat az adományokat mutatja, melyekkel elindult a hosszú útra az ukrán határ menti településekre

Fotó: Szakony Attila

Az elmúlt években többször is beszámoltunk az önzetlenül segítő Bodó Tamásról, aki olykor lapunkon keresztül biztatta az olvasókat, hogy felajánlott adományokkal támogassák az útját. Az indulást megelőző este Homokkomáromban jártunk, ahol láthattuk: az emberek segítőkészsége nem ismer határokat.

- Elképzelhető, hogy épp egy ilyen felhívást látott meg egy fővárosi kerékpárszerviz vezetője - mesélte Bodó Tamás. - A szakember a már leselejtezett bicikliket felújítja, kicseréli az elhasznált alkatrészeket és ezeket rászorulóknak ajánlja fel. Tőle ezúttal hét kerékpárt kapok, míg a környékbeli lakóktól ugyanennyi bringát pakolok be mikrobuszba. Ezen kívül nyolc mosógépet, valamint centrifugákat, ágyakat, matracokat, gyermek- és felnőtt pelenkát, ruhaneműket és tartós élelmiszert viszek nagy tételben. A nagykanizsai Piarista-iskola ismét csokoládégyűjtésbe fogott.

Hozzátette: az útja az ökumenizmus jegyében telik, ugyanis támogatja a Johannita Segítő Szolgálat, a határátlépési engedélyt a Református Szeretetszolgálat állítja ki, de a görögkatolikus egyház és a jezsuiták is a támogatásukról biztosították.

- Sokan pénzzel is segítettek, amiből már több szegény családnak vásárolhattak tűzifát - folytatta. - Személyesen szállítom ki Beregszászra és környékére az adományokat, melyeket fotókkal dokumentálok, így mindenki láthatja, hogy valóban milyen nehéz körülmények között élők arcára varázsolhatunk mosolyt. Az ottani viszonyok már a háború előtt is katasztrofálisak voltak, el lehet képzelni, hogy még tovább romlottak. A férfi munkaerő elmenekül vagy elbújik, akinek ez nem sikerül, gyakran a lövészárokban végzi. A küldetéstudatunk visz előre, nekünk minden nap ünnep, amikor segíthetünk ezeken az embereken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában