A kormány jóvoltából megújult a község

2023.12.10. 12:00

Az időseket köszöntötték Nagyrécsén

Az Inkey-kastély dísztermében tartotta meg az önkormányzat az idősek napi ünnepségét. Az eseményen a település 65 év felettieket látta vendégül, akiket a köszöntőket követően gazdag kulturális program várt.

Benedek Bálint

Nagyrécsén szombaton az Inkey-kastély dísztermében tartotta meg az önkormányzat az idősek napi ünnepségét. A köszöntőket követően az óvodások műsorát láthatták az idősek.

Fotó: Szakony Attila

Képalá: A nagyrécsei óvodások karácsonyi műsora minden idős arcára mosolyt csalt Fotó: Szakony Attila

Az egybegyűlteket Laskai Béla polgármester köszöntötte, aki köszöntő szavaiban kitért arra: örül annak, hogy minden évben ilyen nagy létszámban képviseltetik magukat az idősek.

- Az összejövetellel minden évben az a célunk, hogy az irántuk érzett tiszteletünket kifejezzük - mondta a településvezető. - Nem lehet megfeledkezni a munkájukról, amit a közösség érdekében végeztek. Elődeink alapjaira építkezünk most, melyre a jövő generációja is bizton számíthat. Arra biztatok minden fiatalt, hogy töltsön minél több időt idős szeretteivel, gyűjtsön olyan sok közös emléket.

Laskai Béla hozzátette: az önkormányzatuk odafigyel erre a korosztályra. Ha kérik a segítséget, akkor számíthatnak rájuk, bár szerencsére sokaknak van családja, akik gondoskodnak róluk. A településen működik orvosi rendelő, gyógyszertár, amiért nem kell külön a városba utazni.

Később Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő is szólt az idősekhez. Kiemelte: számára különösen fontos ez a közösség, hiszen a legaktívabb éveit, vagyis a gyermekkorát Nagyrécsén töltötte. Az elmúlt években a település hála a magyar kormány segítségének is, új, modern arcát mutatja.

- Azt a kultúrát, amit mi saját magunkénak vallunk, óriási veszély fenyegeti - tette hozzá. - Nyugat-Európában a kereszténységet támadják. Csak abban az esetben őrizhetjük meg az identitásunkat, a gyökereinket, ha továbbörökítjük az utánunk következőknek.

Majd az óvodások és az iskolások műsorát láthatták az idősek, Somogyi Imre plébános pedig áldást mondott. A műsorban fellépett még a Szellőrózsa népdalkör, a nagybakónaki Szákai Színjátszók és a nagyrécsei Ritmus Kórus.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában