Az idősotthon asztalokat, a lakói édességet kaptak

2023.12.12. 07:00

A zalaegerszegi Gondviselés Házában járt a Mikulás

Az adományozóként jól ismert zrt. helyi üzemétől 100 ezer forint értékű mikulásajándékot kapott a Gondviselés Háza Idősotthon - az igényeiket kitudakolva asztalokat vásároltak az 54 lakót ellátó intézmény számára.

Fincza Zsuzsa

Indulásra kész az idősotthon dolgozóinak mikulás-csapata

Fotó: Fincza Zsuzsa

- Minden segítség jól jön otthonunknak, szerencsénkre léteznek jólelkű emberek, karitatív közösségek, társaságok akik időnként támogatnak bennünket - kommentálta a nagylelkű gesztust dr. Marx Gyuláné intézményvezető, külön kiemelve, hogy a cég, nem akar úgymond "kérkedni" az ajándékkal, azt önzetlenül, a segítés öröméért tették.

Az adomány átadására az idősotthon mikulásünnepsége keretében került sor. A hagyományoknak megfelelően minden dolgozó fehérbojtú piros sipkát húzott a fejére, a klasszikus mikulás-köntöst Horváth Gyuláné Ildikó öltötte fel, a krampuszok szerepében Szakál Alexandra és Sebestyénné Németh Nelli cipelte az ajándékokkal teli "puttonyt. Illyés-Pálos Andrea nyakába akasztotta a gitárját, s kíséretében az egész csapat énekszóval járta végig az otthon össze szobáját és minden lakót megajándékoztak. Az idei mikulásünnep a szokásosnál is vidámabbra sikeredett, a Deák-technikum ápoló-gondozó szakos végzős tanulói a duális képzés keretében ugyanis éppen az intézményben tartózkodtak, s ők is az alkalomhoz illő - krampusz, rénszarvas, kismikulás- fejdíszben pompáztak.

- Idősotthonunkban az egész advent egy nagy szeretetünnep, sok lelkigyakorlattal, a kápolnában József atya jóvoltából szívhez szóló liturgia keretében mi is meggyújtjuk az adventi koszorún a gyertyákat, s nagyon készülünk rá, hogy ellátogat hozzánk Székely János püspökúr. Kicsit korábban, mint szenteste, már 22-én délelőtt feldíszítjük a karácsonyfánkat, minden lakónk kivétel nélkül felrak egy díszt a fára, délután pedig szokás szerint öregjeink adnak ünnepi műsort - sorolta a karácsonyi programjaikat dr. Marx Gyuláné, elárulva, hogy az idős emberek akkor is kapnak majd ajándékot - hogy mit, az hadd legyen meglepetés...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában