Virsli és malachús

2023.12.28. 15:00

A szilveszteri menü összeállt

Juhbeles virsli, debreceni kolbász, füstölt csülök és malachús. A magyarok többsége odafigyel, hogy ezekből a termékekből mindenképpen kerüljön az asztalra szilveszterkor.

Benedek Bálint

Horváth "Csülök" Tamás épp az aktuális virslikínálatot mutatja Szentes Imrének

Fotó: Szakony Attila

Horváth "Csülök" Tamás keleti városrészben található üzletében a délelőtti órákban sorok alakultak ki a hentespult előtt. A többség az évek óta megszokott finom, különösen ízletes, szaftos juhbeles virsliért állt sorba, ám néhányan mást is vásároltak.

- Valóban a juhbeles, roppanós, sertéshúsból készült virsli nem hiányozhat a szilveszteri menüből - mondta a hentes. - Egy közeli dél-zalai település kisüzeméből érkezik évek óta a minőségi áru, amit a vásárlóim díjaznak. A debreceni kolbász ugyancsak ízletes, sokan a lencsefőzelékbe teszik, ahogy a füstölt húst is. Nem maradhat el a kocsonyahús sem, abból is nagyobb tételben értékesítek. Persze a férfiak ilyenkor gyakran a tűzhely mellé állnak és malachúst sütnek. Az emberek, ha máskor nem annyira, ám az év végén a babonára jobban figyelnek, mely szerint a csirke elkaparja a szerencsét. Sokaknak az is lényeges, hogy a virsli kizárólag sertéshúsból készüljön.

Az üzlet tulajdonosa kiemelte: a kitűnő minőségű juhbeles virsli kilónként háromezer forint, míg a műbelesért ennek pontosan a felét kell fizetni. Viszont azt is garantálja, hogy az is csak sertéshúst tartalmaz.

Fotó: Szakony Attila

Az egyik vásárló, Szentes Imre rendszeresen az üzletben vásárol. Mivel ebben a termékben nem csalódott, ezért ismét nála vette meg a családnak az adagot. Ezúttal 15 pár került a szatyorba, mely a korábbi években is rendre elfogyott. A szilvesztert otthon töltik majd és főleg hagyományos ételek kerülnek az asztalra. Vele értett egyet a másik vásárló, Csordás Zoltán is, aki szerint a hagyományokat jó tartani és virsli mellé ropogós malacsültet szintén kell készíteni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában