Krisztusban maga Isten jelenik meg

2023.12.19. 19:00

A hétvégén folytatódott Keszthely sokszínű adventi programsorozata

Vasárnap fellobbant az öröm lángja Keszthely adventi koszorúján. A harmadik gyertyát Honthegyi Zsolt evangélikus lelkész és Vozár Péterné, a város alpolgármestere gyújtotta meg.

Péter B. Árpád

Az öröm gyertyáját Honthegyi Zsolt és Vozár Péterné lobbantotta lángra

Fotó: Belovári András

Vozár Péterné arról is beszélt, bár egész évben sok feladat nyomja a vállunkat, de fontos, hogy helyet adjunk az örömnek, hiszen egyre nagyobb szükség van a lelki békére.

– Lényeges, hogy megtanuljunk örülni az egészen apró dolgoknak is – folytatta az alpolgármester. – Vegyük észre, milyen pozitív dolgok történnek velünk, hiszen akár a létünk is maga egy csoda.

Honthegyi Zsolt evangélikus lelkipásztor kiemelte: a 21. század emberének meg kell tanulnia várakozni, s jó alkalmat teremt erre az adventi időszak, mégis sokan stresszben és rohanással töltik ezeket a heteket. Pedig ha odafigyelünk, Jézus megtanít minket a várakozás örömére.

– Isten jön a világba, s jelen lesz emberként közöttünk. Egy fiát adja, és Krisztusban maga Isten jelenik meg. Ez egy olyan csoda, amiről tulajdonképpen elképzelésünk és fölfogásunk sincs. Isten belealázza magát végtelenségében az ember végességébe. Ezt tulajdonképpen megérteni sem tudjuk igazán – fogalmazott Honthegyi Zsolt.

A gyertyagyújtáson a Helikon kórus működött közre. Emellett, a Fő téren ezúttal is megszervezte hagyományos programját a Keszthelyi Túravitorlás Club. Itt koncertek szórakoztatták az érdeklődőket, a gyerekeket kézműves sarok várta, az arra járókat pedig zsíros kenyér és forralt bor fogadta. Az adventi megmozdulás ezúttal is jótékonysági célokat szolgált: a nehéz helyzetben lévőknek gyűjtött az egyesület.

– Ez már a harmadik jótékonysági KTC-advent – elevenítette fel Gárdos Péter elnök. – Mindenkit várunk, aki csatlakozni szeretne hozzánk, hogy segítsen.

A harmadik keszthelyi adventi hétvégén is színes programsor várta a város lakóit és vendégeit, vasárnap például a Kormorán zenekar lépett fel a Fő téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában