Felajánlás nyomán készült garázs a koraszülöttmentést végző mentőautónak

2023.12.20. 18:00

A Dunántúl megyéit járják a Zalaegerszegen állomásozó speciális mentők

A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház gyermekosztálya munkáját segítő Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány jótékony céljait nem először támogatja a Tornyos és Társa Kft., amely ezúttal a koraszülött babákat orvosi ellátáshoz szállító speciális mentőautó számára létesített garázst a kórház udvarán. Az 1 millió forint értéket képviselő adományt szerdán vette át dr. Gárdos László, a Csecsemő- és Gyermekosztály osztályvezető főorvosa.

Arany Horváth Zsuzsa

Kovács Norbert termelésvezető, Tornyos Péter tulajdonos-ügyvezető és dr. Gárdos László osztályvezető főorvos

Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

Az alapítvány regionális koraszülöttmentést végez, ehhez tartalék autóra is szükség van. Idén év elején sikerült hozzájutni korszerű, speciálisan felszerelt (az inkubátorokat automatikus kiemelő mozgatja, több akkumulátor  áll rendelkezésre) autóhoz, ami viszont felelős állagmegóvást igényel. A mentőautó az év 365 napján 0-24 órában, Zala, Vas és Somogy egy részét teljesít szolgálatot. 

Dr. Gárdos László az átadáson elmondta, a Tornyos és Társa Kft. felajánlása nagy szolgálatot tesz a koraszülöttmentés ügyének, az alapítvány évek óta számíthat értékes közreműködésükre, így most a lemezgarázs teremti meg az autó biztonságát. Évente 8500 gyermek érkezik túl korán Magyarországon, a zalaegerszegi alapítvány már 1500 alkalommal mentett életet fennállása óta, vállalása közel másfél évtizede ugyanaz:  a születés után súlyos, vagy életveszélyben levő újszülöttek mentési körülményeinek javítása, valamint az ezen a területen dolgozó orvosok, nővérek továbbképzésének támogatása. Az alapítvány a mögötte álló támogatók és segítők elkötelezettségét évente rendezett bál keretében köszöni meg, amikor szintén jótékony célú felajánlásokat kapnak.

Tornyos Péter, az adakozó cég tulajdonos-ügyvezetője a garázs használatba vétele előtt lapunknak elmondta, az új mentőautó számára épített garázs azért is készült, mert ismeretségeik révén maguk is tudják, milyen nehéz helyzetet teremt, ha egy családba koraszülött baba érkezik, milyen fontos a gyors orvosi segítség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában