Digitális oktatás

2023.11.17. 18:00

Több száz notebook diákoknak

A „Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára” című projekt keretében pénteken a Mező-gimnázium 135 darab notebookot kapott, melyből 117 a tanulóké lett, míg 18 darab az iskola gépparkját erősíti.

Benedek Bálint

Kötőné Fazekas Judit az egyik notebookot nyújtja át Stix Dorinának és édesanyjának, Golecz Andreának

Fotó: Szakony Attila

Az eseményen Kötőné Fazekas Judit igazgató megnyitó beszédében elmondta: ha a jövőről gondolkodnak, azt mondhatják, hogy egy iskolát továbbépíteni és fenntartani a hagyományok továbbvitelével és a változó igények figyelembevételével lehet. A koronavírus-járvány idején megélt tapasztalatok rámutattak, hogy a tanulók jelentős része azért nem tudott részt venni a bevezetett digitális munkarendben, mert nem rendelkezett saját eszközzel, vagy a meglévő eszköze nem volt megfelelő.

A Nagykanizsai Tankerületi Központ rendezvényen elhangozott tájékoztatójából kiderült: a szervezethez tartozó 40 intézmény 7. és 10. évfolyamos diákjai 890 notebookot kaptak, az intézményi igényeket figyelembe véve további 574 darabot adtak még át.

- Jó, hogy a magyar kormány jóvoltából olyan eszközökhöz juthatnak a diákok, melyek megkönnyítik a tananyaghoz, illetve értékes információhoz jutásukat - mondta az átadáson Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő. - Vagyis ezek a digitális eszközök a tanulásukat segítik. A pályázat jóvoltából a központon keresztül számos oktatási intézménybe juthatnak el ezek a gépek. Valóban jó célt szolgálnak, hiszen ahogy korábban kiderült, az online oktatás idején kitűnő szolgálatot tettek. Az interneten keresztül rengeteg értékes tartalmat lehet elérni. A tervek szerint jövő év tavaszán folytatódik a projekt, az 5., 6. és 9. évfolyamos diákok vehetnek át majd eszközöket, melyeket még idén november 30-ig igényelhetnek a szülők a KRÉTA-rendszeren keresztül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában