Rendezvény

2023.11.27. 11:00

Sokszínű programok az Öveges-héten a pákai iskolában

Az idei tanévben is megrendezték az Öveges-hetet a Pákai Öveges József Általános Iskolában.

A nyolcadik osztályos tanulók palotás tánc közben

Fotó: Korosa Titanilla

Sokféle színes program várták az iskola diákjait a hét minden napján. Hétfő reggel Öveges József fizika professzorral, a község szülöttjével kapcsolatos kérdéseket kaptak a gyerekek. A helyesen válaszolók megszerzett pecsétjeiket jutalompontokká válthatták osztályuk számára. A professzor életművét a fizikaszakkörös tanulók mutatták be diáktársaiknak.

Kedden délután az osztályok műsorral készültek egymásnak. Láthattak a gyerekek táncot, vicces színdarabokat, lábbalettet és palotást is.

Szerdán Petőfi 200 címmel 4 korcsoportban rajzversenyt hirdetett az intézmény a környékbeli iskolák tanulói számára, melyen közel 100-an készítették el alkotásaikat, egy-egy Petőfi vers illusztrációját. A sok remek alkotás díjazása nem volt egyszerű, így a zsűri különdíjakkal is jutalmazta a résztvevőket.

A csütörtök délután az ügyességé és a gyorsaságé volt. Az alsó és felső tagozatosok egy ügyességi pályán mérhették össze erejüket az Aktív iskola programjához kapcsolódva. A leggyorsabb versenyzők a legjobb ninja lánynak és ninja fiúnak járó kupát vehették át.

Pénteken pályaorientációs napot tartottak az Öveges-iskolában. A lenti Lámfalussy Sándor Szakképző Iskola képviselői mutatták be az intézményt, emellett különféle szakmákat is megismerhettek a gyerekek: agrármérnök, kertész, fodrász, kozmetikus segítette a diákokat a majdani pályaválasztásban. A hét lezárásaként a tanárok állították kihívás elé a gyerekeket, amőba, malom, Uno kártya, sakk, ország-város, torpedó játékokban, valamint pingpongban versenghettek a diákok tanáraikkal.

A hét végére elkészültek az iskola kabalájának tervei is. A gyerekek munkáit a későbbiekben szavazásra bocsátják, hogy a leginkább támogatott terv el is készülhessen.

Összegezve: tartalmas, programokkal és élményekkel teli hetet zártak Pákán, mely az intézmény jótékonysági alapítványi báljával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában