A műszaki szakmákkal ismerkedtek

2023.11.09. 13:30

Pályaorientációs nap a duális képzőközpontban Zalaegerszegen

A műszaki pálya iránt érdeklődő 7-8. osztályos diákokat fogadtak csütörtökön délelőtt a Zalaegerszegi Duális Ágazati Képzőközpontban. A Fókuszban a műszaki pálya című pályaorientációs programot az intézmény, valamint a Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara második alkalommal szervezte meg.

Mozsár Eszter

Senkó Gábor programozó a hosszeszterga működését mutatta be a salomvári iskola hetedikes diákjainak.

Fotó: Mozsár Eszter

A salomvári iskolások ottjártunkkor éppen Császár Andrásnak, az EuropTech Kft. operatív vezetőjének forgácsolási munkafolyamatokról szóló ismertetőjét hallgatták. Senkó Gábor programozó a hosszeszterga működését mutatta be, miközben hazavihető apró ajándéktárgyakat is készített. A másik standnál Németh Márk, a 3B Hungária Kft. művezetője és ifj. Nagy Zoltán kereskedelmi igazgató beszélt a cég termékeiről, itt többek között egy szállítószalagot tekinthettek meg a gyerekek.

A zalaegerszegi iskolákon kívül Salomvárról, Szentpéterúrról és Kehidakustányból érkeztek csoportok, valamint jöttek érdeklődő gyerekek a szervezett látogatáson túl szülői kísérettel is. Virágné Ujj Ilona, a kamara vezető pályaorientációs tanácsadója arról számolt be, hogy voltak, akik több alkalommal keresték fel rendezvényeiket.

- Vannak olyan fiatalok, akik a Kisinas táborunkban, illetve az iskolák által szervezett üzemlátogatásokon vettek részt. Ilyenkor látjuk, hogy fokozottabban érdeklődnek bizonyos szakmák, területek iránt. Nagyon örülünk, hogy egyre több lány látogat ezekre az alkalmakra, s választja a műszaki pályát – mondta a szakember.

A hegesztési bemutató is sok érdeklődő iskolást vonzott
Fotó: Mozsár Eszter

Az iskolások a nap folyamán a gépészeti ágazat területén működő vállalkozások (EuropTech Kft., Maszin Kft., Pylon 94 Kft., 3B Hungária Kft.) és a szakképző intézmények, köztük a Zalaegerszegi SZC Ganz Ábrahám Technikum és az ágazati központ standjainál játékos formákban ismerkedhettek a szakmákkal és munkafolyamatokkal. Nagy András, a Zalaegerszegi Duális Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette, a pályaorientációs napot mindig komolyan támogatják a létesítmény tulajdonosai, vállalkozásai. A programon a képzőközpont ipari környezetet szimuláló, modern technikával felszerelt üzemcsarnokát láthatják testközelből a leendő szakemberek. Gaider Gergely, a Ganz-technikum intézményvezetője érdeklődésünkre elmondta, mintegy hetven tanulójuk tölti gyakorlati képzését itt. Az intézmények folyamatosan egyeztetnek a hatékony együttműködésről, az iskola célja, hogy a náluk végzettek maximális tudással helyezkedjenek el a munkaerőpiacon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában