Felújítás

2023.11.23. 18:00

Már nem ázik be a ligetvárosi tagóvoda

Befejeződött a Csengery utcán található ligetvárosi tagóvoda tetőfelújítása. Mint arról korábban beszámoltunk: az ingatlanon több lépcsőben történtek felújítási munkálatok.

Pásztor András

Mező Gábor kivitelező (balról), Dombai Tibor műszaki ellenőr és Radics Bálint képviselő a ligetvárosi tagóvodánál

Fotó: Szakony Attila

Az óvoda épületrész a 2016-os években részleges felújításon esett át, amely felújítás az épület tetőszerkezetét és tetőhéjalását nem érintette. Ezt követően a részben felújított épületen több helyen a beázás nyomai voltak felfedezhetők, így a legszükségesebb felújításokat a 2020-as évek végén elvégezték, illetve a tetőzet egy része is új, bitumenes zsindelyfedést kapott. Az épület többi részén ugyanakkor ismételten beázások nyomai voltak tapasztalhatók, ezért az önkormányzat az 588 millió forintos kormányzati támogatás terhére a tető még fel nem újított részére koncentrált. A munkálatok a közelmúltban befejeződtek, csütörtökön pedig a műszaki átadás is megtörtént.

Radics Bálint, a terület önkormányzati képviselője a helyszínen úgy fogalmazott: a közel 22 millió forintos beruházás azért volt fontos, hogy megóvják az épületet a beázásoktól és az ebből következő állagromlástól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában