Csekély számú érdeklődő részvételével

2023.11.29. 19:00

Közmeghallgatás Lentiben

Szerdán tartotta az idei közmeghallgatást a város önkormányzati képviselő-testülete, ahol Horváth László polgármester számolt be a város működéséről, pályázatokról és tervekről.

Korosa Titanilla

Illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Csekély számú érdeklődő részvételével zajlott le a lakossági fórum, melyen a város vezetője arról tájékoztatott, hogy a legutóbbi közmeghallgatás óta eltelt egy évben sikerült megőrizni az önkormányzat és az intézmények működőképességét, a pályázati lehetőségeket maximálisan kihasználta a város. A költségvetés idei bevételi és kiadási főösszege 5,9 milliárd forint, ebből mintegy 2,7 milliárd kapcsolódik pályázatokhoz. Az önkormányzat a fennálló hiteltartozásait folyamatosan törleszti, ezek összege nem befolyásolja jelentősen a város teherbírását. Horváth László beszélt a Lentihegy alatti részen épülő körforgalom és onnan az üdülőövezet felé tervezett gyűjtőút jelentőségéről. A tervek szerint ezen a 13 hektáros területen lakótelkeket alakítanak majd ki. Szólt a zajdai laktanya területén lévő gumilerakat ügyéről is, közölte, hogy zajlik az abroncsok elszállítása, illetve, hogy itt az eljáró hatóság a Zala Vármegyei Kormányhivatal. 

A fejlesztésekről elmondta, hogy zajlik a belterületi kerékpárút kialakítása és a csapadékvíz-elvezetés fejlesztés. Előbb mintegy 140 millió, utóbbi közel 1 milliárd értékű. Idén a fejlesztési források teljes összege megközelíti az 1,8 milliárd forintot.

Jövőre a TOP Plusz programban valósul majd meg a Lentit Hernyékkel összekötő kerékpárút megépítése, a pályázati forrásból itt 537 millió forint támogatással gazdálkodik a város, illetve szintén a TOP Plusz keretében terveznek út, járda és parkoló felújításokat, építéseket. Emellett a rendelőintézet épületének bővítése, a Városi Művelődési Központ szolgáltatásfejlesztése is megvalósulhat, a Petőfi úton pedig új óvoda épülhet. 

A közmeghallgatás után kezdődött az önkormányzati ülés, ahol egyebek mellett elfogadták a képviselők a helyi adóztatásról, valamint a Lenti Többcélú Kistérségi Társulás 2023-as működéséről szóló beszámolókat, illetve a jövő évi városi ünnepségek, megemlékezések megtartásáról is határoztak. Az önkormányzati döntésekről a későbbiekben részletesen beszámolunk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában