Rendezvény

2023.11.13. 13:00

Köszönet a sok évtizedes munkáért

Estebéddel, valamint a korosztály igényeihez illő zenés műsorral kedveskedett az elmúlt hét végén a szépkorúaknak Pusztaederics önkormányzata. Beszédet Varga Béla polgármester mondott, aki külön is köszöntötte a község legidősebb női és férfi lakosát.

Gyuricza Ferenc

Varga Béla a település legidősebb férfi és női lakosával, Németh Ferenccel és Varga Józsefnével

Fotó: Gyuricza Ferenc

A 170 lakosú Pusztaedericsen minden évben megrendezik a szépkorúak ünnepét, a közösség ezzel fejezi ki köszönetét a jelenlévőknek azért a sok évtizedes munkáért, amivel megalapozták a családjuk és a település boldogulását. Varga Béla lapunknak elmondta: ahogy korábban, most is a hatvan év feletti helybéli lakosokat hívták a rendezvényre, akiknek száma 45 fő. Örömmel tapasztalták, hogy mintegy negyvenen el is fogadták az önkormányzat szíves invitálását.  

– A lehetőségeinkhez képest igyekszünk segíteni az időskorúak életvitelét, falugondnoki szolgálat, a TÁMASZ Alapszolgáltatási Intézmény jóvoltából nappali ellátást biztosító idősek klubja működik a településen, illetve a házi segítségnyújtást is igénybe vehetik, akiknek szükségük van rá – mondta a polgármester. – Szerencsére az időskorú lakosaink többsége kielégítő egészségi állapotnak örvend, ezért kevesen élnek ezzel a lehetőséggel. A nehéz anyagi körülmények között élőknek szintén próbálunk segítséget nyújtani, legutóbb szociális tűzifával, amit nemcsak időskorúak igényelhetnek, de jellemzően ebből a korosztályból is sokan nyújtottak be kérelmet.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában