Az idei remekeket mutatják be

2023.11.24. 12:00

Kiállítás nyílt a zalai népművészek idei alkotásaiból

A Zala Megyei Népművészeti Egyesület tagságának idén készített alkotásaiból nyílt tárlat múlt héten a PANORÁMA Népművészeti Galériában, méghozzá rendhagyó módon.

Mozsár Eszter

Fotó: ZMNE

Ahogy Devecz Zsuzsa elnök fogalmazott, a különleges kiállításmegnyitó célja változtatni a hagyományos kiállítás megnyitók forgatókönyvén, lehetőséget biztosítani az alkotóknak a megszólalásra, alkotásuk és alkotási folyamataik bemutatására. Ezzel is bővíteni szeretnék azon közösségi események számát és lehetőségét, ahol az egyesület tagsága együtt lehet, egymástól tanulhat, inspirálódhat, fogadhatja egymás elismerését hagyományőrző és megújító tevékenységéért, megélheti a közösségbe tartozás élményét. A kiállító népművészek mesterségük, alkotófolyamataik és inspirációik bemutatásával vezetik be a nézőket a magyar népművészet tárgyalkotó világába.
A tárlat 2024. január 26. napjáig látogatható, ám a téli nyitvatartás és az év végi ünnepekre való tekintettel előre kell jelezni a látogatási szándékot. A kiállító népművészek tárlatvezetéseket tartanak, melyek időpontjait az egyesület Facebook oldalán folyamatosan közzéteszik.

A felvételen Nagyné Kovács Katalin Népi Iparművész hímzett garnitúrája, Nagy Béla fafaragó, a Népművészet Mestere fa eszközei, Csuti Tibor fazekas, a Népművészet Ifjú Mestere kerámia főzőedénye és Csányi Eliza kosárfonó kosarai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában