A sikeres diákokat és felkészítőiket ünnepelték az Asbóth-technikumban

2023.11.08. 09:30

Két keszthelyi diák remekelt a Szakmák Európa-bajnokságán, Gdanskban

A Szakmák Európa-bajnokságán (EuroSkills) sikerrel szerepelt diákokat, felkészítőiket és szponzoraikat ünnepelték a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Asbóth-technikumában Keszthelyen.

Péter B. Árpád

Csótár András: Egy szakmai világversenyre felkészülni és onnan éremmel hazatérni hasonlóan embert próbáló feladat, mint egy nemzetközi sportesemény esetében

Fotó: Asbóth-iskola

A lengyelországi Gdanskban Darabos Lili szépségápoló bronzérmes lett, Szabó Bence villanyszerelő pedig a negyedik helyen végzett, s kiválósági érmet kapott. A keszthelyi zárórendezvényen mások mellett részt vett Nagy Bálint államtitkár, országgyűlési képviselő, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a WorldSkills Hungary, illetve a szakképzési centrum és az iskola több vezetője, munkatársa.

Fotó: Asbóth-iskola

Mint Csótár András igazgató fogalmazott, e rendezvény egyik célja az volt, hogy erősítse a szakmai képzések társadalmi megbecsülését és felhívja a figyelmet arra: „egy szakmai világversenyre felkészülni és onnan éremmel hazatérni hasonlóan embert próbáló feladat, mint egy nemzetközi sportesemény esetében”.

Szabó Bencét Csótár András és Szabó Károly, a ZSzC kancellárja köszöntötte
Fotó: Asbóth-iskola

– Egyik sem sikerülhet szorgalmas és tehetséges versenyző, valamint a mögötte álló tanári-oktatói csapat és a szponzorok nélkül. Tanulóink dicsőséget szereztek Magyarországnak, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrumnak, az Asbóth-technikumnak és Keszthely városának is – emelte ki Csótár András. – Bízunk abban, hogy Darabos Lili és Szabó Bence segíteni fogja majd az utánuk jövő generáció szakmai munkáját, ugyanis már gőzerővel készülünk a jövő évi világbajnokságra, ami Franciaországban lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában