Kivételes jubileum

2023.11.08. 10:00

Harminc éve a matematika tehetséggondozásban

A Matematikai Tehetségekért Alapítvány idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. Ebből az alkalomból november 15-én, szerdán 15 órakor a Pannon Egyetem Nagykanizsa-Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ Zárda utcai kollégiumában tartanak ünnepséget.

Benedek Bálint

Forrás: Shutterstock

Az eseményen köszöntőt mond dr. Pintér Ferenc, az alapítvány elnöke és Szakacsits Szabolcs, a TUXERA vezetője is. Ezt követően Fonyó Lajos kurátor bemutatja az évforduló kapcsán elkészült jubileumi kiadványt. Végül pedig Pintérné Grundmann Frida a Nemzetközi Kenguru Matematikaverseny, a tesztversenyek helye a tehetséggondozásban című előadását hallgathatják meg az érdeklődők.

Az alapítvány 1993-ban Zalai Matematikai Tehetségekért Alapítvány néven alakult. Megalakulásakor az elsődleges cél Zala megye matematikában tehetséges tanulóinak felkutatása, tehetségük kibontakoztatásának elősegítése, gondozása, fejlesztése és a tehetséggondozásban résztvevő szervezetekkel, szakemberekkel való együttműködés kiépítése volt. A tevékenységi kör az évek során folyamatosan bővült szakkörök, tehetséggondozó tréningek, versenyek, illetve a tanárok munkáját segítő szakmai konferenciák, tanácsadás szervezésével, matematikai tárgyú szakkönyvek kiadásával. A tevékenységek bővülésével a hatókör országossá, illetve nemzetközivé válásával párhuzamosan 2018 óta a szervezet a személyes és „civil jelleget” megtartva, Matematikai Tehetségekért Alapítvány néven működik. Fontos mérföldkő volt a 2011-es év, amikor az alapítvány kezdeményezésére megalakult a Nagykanizsa és Térsége Tehetségsegítő Tanács, azzal a célkitűzéssel, hogy a hálózatba szerveződéssel párhuzamosan a nem oktatási szakembereket is bevonják a tehetséggondozásba, növelve ezzel a tehetséggondozás társadalmi elfogadottságát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában