Koraszülöttek világnapja pénteken

2023.11.15. 21:00

Dobbanjon lilában a szívünk Zalaegerszegen is

A „Korán érkeztem” Közhasznú Egyesület november 17-én 17 óra 17 perckor a koraszülöttek világnapja alkalmából figyelemfelkeltő flashmobra várja az érdeklődőket Zalaegerszegen a Zala Plázába. Az egyesület idén ezzel az akcióval kapcsolódik az országos világnapi programsorozathoz.

Mozsár Eszter

Ezen a napon minél többen öltözzenek lilába. Felvételünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

A szervezők felhívják a figyelmet: a koraszülés a Földön minden 10., hazánkban minden 11. kisbabát és családjaikat érinti, ezen a napon kiemelt figyelmet fordítunk a kis hősökre és szüleikre, minden tizedik családra. A zalaegerszegi programon közel 70 fiatal tehetség „villámcsődülete” hívja fel a társadalom figyelmét az idő előtti születés kihívásaira, a koraszülés problémájára és aktuális kérdéseire.

A figyelemfelkeltő akcióban a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola ifjúsági vonószenekarának tagjai Zumbók-Jakobovics Nikoletta tanárnő vezetésével, valamint a Körtánc Alapfokú Művészeti Iskola moderntánc tagozatos növendékei vesznek részt.. A koreográfiát Regolics Mónika pedagógus tanította be.

Ahogy az egyesület felhívásában olvasható, a szimpatizánsokon legyen valamilyen lila, ezzel is felhívva a figyelmet a korán érkező babákra, családjaikra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában