Újabb útszakasz lesz aszfaltos

2023.11.18. 08:00

Beruházás a Lejtős utcában

Zalaegerszeg sajátossága, hogy országosan is kiemelkedő a zártkerti részének mérete, ami a 102,4 négyzetkilométernyi közigazgatási területéből 15,75 négyzetkilométert tesz ki. Egy ilyen peremkerületben – Gálafejen – található a Lejtős utca, ahol útrekonstrukciót végeznek jelenleg. A Kovács Károly Városépítő Programból bruttó 38 millió forintot költenek rá.

Antal Lívia

Szak Tibor csoportvezető, Szilasi Gábor és Balaicz Zoltán a Lejtős utcában

Fotó: Seres Peter

A sajtóbejáráson ennek okán Balaicz Zoltán polgármester az arányos városfejlesztés jelentőségét emelte ki, hangsúlyozva, hogy az önkormányzat a peremkerületeket sem hagyja ki a fejlesztésekből. Mint mondta, fontos tényező a lakossági igények figyelembevétele is. A polgármester méltatta, hogy Gálafej önkormányzati képviselője is odafigyel erre, továbbá dicsérte műszaki osztály munkáját, amely egy-egy ilyen kivitelezésben testesül meg.

A Lejtős utca egy szakaszát már leaszfaltozták. A jelenlegi beruházásban újabb 461 méteres rossz állapotú, kőzúzalékkal ellátott, egyenetlen felületű szakasza újulhat meg a Szeretet utcai csatlakozásig. A csapadékvíz megfelelő elvezetéséhez új zárt csapadékcsatornát, víznyelőket és kiemelt szegélyeket építenek be. A közlekedésbiztonság érdekében forgalmi tükröt telepítenek majd, ismertette Szilasi Gábor önkormányzati képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában