Zalaegerszegnek lelke van, ami erőt ad

2023.11.18. 20:27

Balaicz Zoltán beszéde a Fidesz kongresszusán

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere is beszédet mondott a Fidesz szombati tisztújító kongresszusán. Az elhangzottakat lapunkkal is megosztotta, az alábbiakban közöljük a beszédet:

Zaol.hu

Balaicz Zoltán polgármester

Fotó: Fehér Márk

Tisztelt Miniszterelnök Úr! Kongresszusi küldöttek! Kedves Vendégeink!

Az élet egyik legnagyszerűbb ajándékának tartom, hogy a szülővárosom, Zalaegerszeg polgármestere lehetek.

Márai Sándort idézve: Minden városnak van valamilyen csalhatatlan ismertetőjele és sajátsága, amiről nem ad hírt az útikönyv. Az egyik arról híres, hogy jókedvű, a másiknak a levegőjén érezni, hogy itt szeretnek vitázni az emberek, a harmadiknak a könyvtáránál és a templománál is híresebb jellegzetessége a kitűnő gasztronómia.

Nos, kedves barátaim, Zalaegerszegnek pedig lelke van, és ez a lélek erőt ad!

Bár városvezetőként most nekem van lehetőségem szólni a sikereinkről, de minden siker, minden eredmény mögött ott van a zalaegerszegi emberek áldozatos munkája. Ez valójában egy csapat, egy közösség, egy város közös sikere. Igen, egy városé, amely újra hisz önmagában!

Így jöhetett létre 5 ezer új munkahely, duplázódhatott meg az iparűzési adóbevétel, csökkenhetett 2,5 százalékra a munkanélküliség, épülhetett járműipari tesztpálya, új ipari zóna, uszoda, Mindszentyneum, sportközpont, piac, újulhattak meg utak, bölcsődék, óvodák, iskolák, orvosi rendelők és idősotthonok.

A felsorolt eredményeinkre büszkék vagyunk, de mi, zalaegerszegiek, azt sem felejtjük el, hogy ezek eléréséhez szükségünk volt Magyarország kormányának támogatására.

Ezt ezúton is köszönöm Orbán Viktor miniszterelnök úrnak és a kabinet minden tagjának!

Persze sok kihívás vár még ránk: egészségügyi fejlesztések, a közlekedési kapcsolataink javítása, az utak és járdák felújításának folytatása és a családok további segítése, de végre jó úton járunk!

Zalaegerszeg azonban nem csak fejlődő város, hanem békés és biztonságos város is! A mai napig, az egész 2023-as évben városunkban összesen 6 lakásbetörés, 1 gépkocsifeltörés és 0 gépkocsilopás volt. El tudjátok ezt képzelni manapság Nyugat-Európában? Sajnos megváltozott a világ, és mivel nem akarjuk, hogy városunk nyugalma felboruljon, ezért határozottan meg kell védenünk a kultúránkat, a hagyományainkat és az értékeinket!

Kedves Küldöttek!

Zalaegerszegen 1989. február 3-án alakult meg a Fidesz csoport. Akkor én még csak 11 éves voltam.

24 évesen, a 2002-es választás után lettem a politikai közösségünk tagja, 2005-től Kubatov Gábor és Molnár Ágnes felkérésére helyi kampányfőnökként dolgozhattam, az elmúlt közel 10 évben pedig polgármesterként szolgálhatom a szülővárosomat. Hálás vagyok az elmúlt 21 évben nyújtott sok segítségért a kiváló zalaegerszegieknek, néhai Szalay Annamáriának, Gyimesi Endrének, Vigh Lászlónak, Palkovics Lászlónak, Rigó Csabának, Sifter Rózsának, Pál Attilának, a családomnak és minden barátomnak, kollégámnak.

A 2014-es önkormányzati választáson 64 százalékkal, 2019-ben pedig már 70 százalékkal győztünk Zalaegerszegen.

Nagy igazság, hogy a sikernek nem titka van, hanem ára. Ez az ár pedig a becsülettel és maradéktalanul elvégzett munka!

Szerintem az egyik legnagyobb amerikai elnök Ronald Reagan volt, akinek az egyik vicces kijelentése az előttünk álló kampányra NEM érvényes. Így szól:

„Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de hát minek kockáztasson az ember?” Nos, mi nem így gondoljuk!

A 2024-es önkormányzati kampány valójában már 2019-ben elkezdődött. Ha sikeresek akarunk lenni, azt csak kemény munkával lehet elérni.

Ott kell lenni az emberek között, mindenkivel beszélni, használni a közösségi médiát, határozottan kiállni a város érdekeiért, ugyanakkor mosolyogva, alázattal és szerényen dolgozni!

Ha következetesen elvégezzük a munkát, akkor nyugodt lelkiismerettel várhatjuk a választás napját!  Mi erre készülünk Zalaegerszegen és reméljük, hogy újra nagy arányú győzelmet aratunk majd!

Végezetül engedjétek meg, hogy a vicces után egy komoly Ronald Reagan idézettel zárjam a beszédemet, iránymutatásként valamennyiünknek:

„Élj egyszerűen, szeress nagylelkűen, törődj mélységesen, beszélj kedvesen, a többit pedig bízd Istenre.”

Köszönöm, hogy meghallgattatok, hajrá Magyarország, hajrá magyarok – és természetesen, hajrá Zalaegerszeg!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában