Kitartóan a nyugati értékrend mellett

2023.11.25. 11:08

Az MMN szerint helyi szinten szükséges az összefogás

A jövő júniusi EP-választáson önállóan méretteti meg magát a Mindenki Magyarországa Néppárt (MMN), a helyhatósági voksoláson viszont Márki-Zay Péter elnök szerint szükség van az ellenzéki összefogásra.

Péter B. Árpád

Az MMN szerint helyi szinten szükség van az összefogásra, mert csak úgy lehet győzni. Márky-Zay Péter és Molnár Tibor a keszthelyi piacon

Fotó: Péter B. Árpád

Erről is beszélt keszthelyi sajtótájékoztatóján a politikus, aki Molnár Tibor önkormányzati képviselővel, az MMN alapító tagjával közösen előbb a piacon találkozott a helyiekkel, majd fórumot tartott. Márky-Zay Péter kijelentette, az önkormányzati választáson az egyre bővülő szervezete „a civileknek, illetve a tisztességes, becsületes helyi közösségeknek, lokálpatriótáknak segít”.

Az országos politikáról szólva leszögezte: sokan úgy gondolják, hogy „a 2010 utáni korrupciót nem a 2010 előttire szeretnék leváltani”. Az MMN úgy véli, az előző évtizedek elitje helyett olyan politikusokra van szükség, akik „kitartóan és hűségesen képviselik a nyugati értékrendet, hatalomban sem árulják el az Európai Unió-t és a NATO-t, nem küldenek orosz kémeket Brüsszelbe s nem engednek hazánkba ilyen embereket”.

Mári-Zay Péter kiemelte, két kultúra mérkőzik meg most idehaza, ők pedig a nyugati, keresztény, demokratikus jogállam alapelvein állnak. Az elnök azt mondta, 2024-ben rendkívül fontos lesz, hogy meg tudják-e tartani azokat a településeket, ahol tisztességes, becsületes vezetőség működik, s el tudnak-e hódítani a Fidesztől további falvakat és városokat. Ehhez szerinte helyi szinten összefogás szükséges, mert csak úgy lehet győzni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában