Karácsonyi ünnepvárás

2023.11.27. 12:02

Adventi kézműves foglalkozások Murarátkán és Csörnyeföldön

A karácsonyi ünnepvárás időszakának egyik jele, hogy megkezdődtek az adventi kézműves foglalkozások. Pénteken Murarátkán, míg szombaton Csörnyeföldön várták azokat, akik otthonaikat asztali vagy ajtódíszekkel akarták szebbé tenni.

Gyuricza Ferenc

A murarátkai foglalkozás résztvevői az elkészült karácsonyi díszekkel

Fotó: Gyuricza Ferenc

Murarátkán már több éves hagyománya van az adventi kézműves foglalkozásnak. Gyergyák Zoltán polgármester elmondta: minden évben igyekeznek más-más jellegű tárgyakat készíteni, ezúttal az volt a cél, hogy minél szélesebb skáláját kínálják fel a lehetőségeknek. Az alapanyagot ezúttal is az önkormányzat biztosította, de voltak olyan résztvevők is, akik ehhez még a sajáthaikat is hozzátették. Az elkészült díszeket a résztvevők hazavihették, egy asztai díszt azonban az önkormányzat számára ajánlottak fel.  

Csörnyeföldön ugyancsak aszali és ajtódíszek, valamint karácsonyi koszorúk készültek. A községben december 9-én újabb barkácsdélutánra várják az érdeklődőket, december 2-án pedig mézeskalács sütést tartanak a faluházban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában