Zaol podcast

2023.11.10. 14:00

Dr. Németh Györgyi a szülei mintája szerint vezeti az életét

A nagykanizsai ügyvéd, dr. Németh Györgyi néhány éve az Egyszülős Egyesület elnökeként is tevékenykedik. A neveltetéséről, az édesapjától kapott lendületről, a divatról, a stílusról és az életútjáról beszélgettünk.

Benedek Bálint

Ügyvédként és közéleti emberként is nagy empátiás készséggel rendelkezik dr. Németh Györgyi

Fotó: Benedek Bálint

- A szüleim a szorgalom, a tisztesség, az alázat felelősségét örökítették rám, büszke vagyok rájuk - mesélte. - Büszke a határtalan nőiességet sugárzó édesanyámra, de a szigorú, minden tekintetben igényes és tökéletességet nyújtó s elváró édesapámra is. Illemet, viselkedési normákat a szülői házból hozok. Például nehezen viselem, ha valaki könyököl az asztalnál. A szüleim aktív társasági életet éltek, soha nem láttam könyökölő embert az asztalunknál.

Hozzátette: a közélet óvodás kora óta része az életének.

- Csak néhány példa: második évtizede vagyok a Zala Vármegyei Ügyvédi Kamara Etikai Bizottságának elnöke, küldöttgyűlési tag a Magyar Ügyvédi Kamarában - folytatta. - Ezen kívül alapító tagja vagyok a Magyar Ügyvédnők Egyesületének, 2020-ban hoztam létre egyesületi formában az országban elsőként az Egyszülős Egyesületet, képviselő vagyok a horvát nemzetiségi önkormányzatban. Mondhatni az életemet az irodában és a közéletben élem. Azt szoktam mondani: nem könnyű velem, de érdemes. Ha film készülne az életemről, akkor a személyem megformálására Meryl Streepet kérném fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában