Magasabb bér, kevesebb elvándorló

2023.11.03. 18:00

A migráció hatásairól tartott sajtótájékoztatót a Jobbik-Konzervatívok Zalaegerszegen

Míg a magyarok küszködnek, a migránsmunkásoknak luxus jár! címmel a lakhatási válságról, az egzisztenciális bizonytalanságról és annak megoldásairól tartott sajtótájékoztatót a Jobbik-Konzervatívok képviseletében pénteken délelőtt Zalaegerszegen Nagy Bence a párt Jobbik Ifjúsági Tagozatának elnöke, Balassa Péter országgyűlési képviselő és Benke Richárd zalaegerszegi önkormányzati képviselő.

Mozsár Eszter

Nagy Bence, a „Mi várunk” otthonteremtési programról elmondta: az állami, önkormányzati bérlakásokat hosszú távra, a piaci áron alul kellene kiadni a pályakezdőknek, akik később akár bekerülési áron vásárolhatnák meg azokat.

Balassa Péter felhívta a figyelmet, hogy közel félmillió ázsiai vendégmunkás dolgozik már az országban. Az alacsony bérek miatt folyamatos a magyarok elvándorlása, miközben nő a munkanélküliség. Az állam több tíz milliárdot költ vendégmunkás-szállásokra, helyette 20-30 százalékkal kellene emelni a béreket, ami csökkentené a kivándorlást. Hangsúlyozta, ezek a folyamatok demográfiai katasztrófához vezetnek, s a lakosság öt százaléka hamarosan ázsiai vendégmunkás lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában