Óriáspontyok a tóban

2023.11.20. 17:30

A karácsonyi asztalra is kerülhet a most telepített halakból - galéria, videó

Az elmúlt időszakban ugrásszerűen megnövekedett a horgászok száma a Csónakázó-tónál, ami nagyban köszönhető annak, hogy rendszeresek a haltelepítések a tavon – fogalmazott Szépligeti Ferenc, a Magyar Országos Horgász Szövetség halgazdálkodási koordinátora hétfőn annak apropóján, hogy ismét közel egy tonnányi ponty került a tóba.

Pásztor András

Rada Zsolt, Nagy Olivér és Paulin Zoltán egy-egy méretes ponttyal pózoltak a tóban

Fotó: Szakony Attila

– Az idén ez már a nyolcadik haltelepítés a Csónakázó-tavon, s ezt látják a horgászok is – mondta Szépligeti Ferenc, aki hozzátette: az elmúlt három évben roppant népszerű lett a város melletti tó és környezete, hiszen ma már szinte garantált a jó fogás. – A három nyaras pontyok mellett, meglepetéssel is készültünk a sporthorgászoknak, közel 50 darab nagy halat - 8-12 kilogrammos pontyot – is a tóba eresztünk, melyek ugyan nem hazavihetők, de igazi horgászélményt nyújt a kifogásuk.

Szépligeti Ferenc azt is jelezte: a Csónakázó-tavon egész évben lehet horgászni, így vélhetően a karácsony előtti időszakot is kihasználják majd a pecások, hogy friss halat tehessenek az ünnepi asztalra.

 

– Az idei évben az össztelepítés eléri a 11 tonnát, ami azt is jelenti, hogy a tó halállománya folyamatosan gyarapodik – említette a halgazdálkodási koordinátor, aki megjegyezte: talán ennek is köszönhető, hogy egyre több sporthorgász érkezik a Csónakázó-tóhoz, akik esetenként több napon keresztül hódolnak kedvenc hobbijuknak.

Hétfőn, a Karcagról érkező kisteherautót két tucatnyi horgász várta, hogy segédkezzenek a halak tóba eresztésénél. Természetesen a legnagyobb példányokról fotók is készültek, ám az igazi öröm akkor lesz majd, ha sikerül kifogni ezen példányokat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában