Az időjárással is meg kellett küzdeniük

2023.11.27. 14:58

A Göcsej Horgász Egyesület történetének egyik legsikeresebb versenye volt a III. Mikulás Kupa

A kedvezőtlen és helyenként kifejezetten barátságtalan időjárás ellenére a versenyzők egy része kiemelkedően jó fogást ért el a kustánszegi tavon rendezett versenyen.

Gyuricza Ferenc

Helyes Ferenc (balról) Stojcsics Ádám, Németh Róbert és Szakály György a zalalövői verseny eredményhirdetését követően Fotó: Gyuricza Ferenc

Mindezt Kelemen Csaba, a szervező egyesület elnöke mondta lapunknak. Úgy fogalmazott: növekszik az érdeklődés a programjaik iránt, amit többek közt az is jelez, hogy az előre meghirdetett maximális létszámot már napokkal korábban elérték, így nem is tudták az összes jelentkezőt fogadni a kustánszegi tónál. 

- A tó adottságai miatt negyven horgászhelyet tudunk kialakítani, végül 38-an jelentek meg a verseny kezdetén – folytatta Kelemen Csaba. – A tó egymással szemközti oldalain két szektort jelöltünk ki, a végeredményt pedig úgy állapítottuk meg, hogy a szektorok első helyezettjei állhattak fel a dobogó első két fokára, a harmadik helyért járó kupát pedig a szektormásodik helyen végzett horgászok közül a több fogást produkáló pecás kapta.   

Mindezek alapján a Jákról érkezett Pajor Károly József végzett az élen 42,04 kilogrammal. A második helyen a zalaegerszegi Tóth Barnabás végzett 24,02 kilogrammal, a harmadik pedig Zsemberi Dániel (Nagypáli) lett 30,91 kilogrammal. A legnagyobb halat, egy 6,65 kilogramm tömegű pontyot a rédicsi Csiszár Lászlóné fogta, ő különdíjat vehetett át a szervezőktől.  

Zalalövőn pergető horgászversenyt rendeztek, melyen 27 fő indult. Itt kevesebb volt a fogás, ám a szervező Borostyán Horgász Egyesület tagja, Lakatos Róbert szerint az időjárási körülmények, illetve a tó mérete és a verseny előtti időpontra tervezett csukatelepítés elmaradása miatt nem is számítottak többre. A 17 kifogott halból 14 volt a csuka, mellette két fogassüllő, valamint egy sügér akadt még horogra. Zalalövőn – akárcsak Kustánszegen – a hózáporral is meg kellett küzdeniük a versenyzőknek, ennek ellenére a résztvevők többsége végig kitartott. Ezen a versenyen körmendi sikerek születtek, az első három helyezett – sorrendben Németh Róbert, Szakály György és Stojcsics Ádám – egyaránt a vasi kisvárosból érkezett. A legnagyobb halért járó kupát viszont egy egervári horgász, Helyes Ferenc vehette át, akinek egy 82 centiméter hosszú csukát sikerült fognia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában