Helyi közélet

2023.10.12. 14:30

Megújult a pákai iskola konyhája

Pákán a helyi általános iskola konyhájának helyiségeiben nemrég felújítást végeztek. A munkálatok költségét a fenntartó önkormányzatok saját forrásból finanszírozták.

Korosa Titanilla

Lukács Tibor (j) mutatta meg a megújult konyhát, ahol ottjártunkkor már készült az aznapi ebéd

Fotó: Korosa Titanilla

- A közelmúltban megtörtént a konyha helyiségeiben a teljes festés, mázolás, a radiátorokat, falakat, csöveket lefestették a szakemberek, vízvezeték-szerelést is végzett a megbízott vállalkozó, valamint a szellőzőberendezések a helyükre kerültek – tájékoztatott Lukács Tibor, Páka polgármestere. Azt is elmondta, hogy a felsorolt munkálatokat Páka, Kányavár, Ortaháza és Pördefölde önkormányzatai mint fenntartók közösen finanszírozták.

- Az elvégzett munkákra mintegy 3,5 millió forintot költöttünk, ezzel most elvégeztük a korábban elmaradt feladatokat és bízunk benne, hogy egy ideig nem kell hozzányúlni a a konyha belső tereihez – tette hozzá Lukács Tibor.

A pákai iskolában néhány éve pályázati forrásból végezték el a konyha és az ebédlő belső megújítását, akkor a karbantartási munkák, burkolatcsere, festés mellett új bútorokat, eszközöket is vásároltak. Most az itt elmaradt feladatokat oldották meg, illetve tisztítófestésre is szükség volt már. Az iskolakonyhán mintegy 400 ebédet főznek naponta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában