Helyi közélet

2023.10.18. 12:30

Már nem fenyegeti a lakosságot a villámárvíz

Több száz méter hosszú védőárok kialakítását oldotta meg az újudvari önkormányzat a közelmúltban.

Pásztor András

A védőárok több száz méteren keresztül húzódik

Forrás: ZH-Archívum

Mint azt Jakab Sándor polgármester elmondta: az árok kialakításával az volt az önkormányzat célja, hogy megvédje az út mentén lévő lakóházakat és kiskerteket a villámárvizektől.

- A lakóházak és kertek feletti mezőgazdasági területekről, a hirtelen nagy mennyiségben lezúduló csapadék már többször is problémát okozott - emlékeztetett a polgármester, aki hangsúlyozta: a nyár elején fejeződött be a pályázati beruházásból megvalósult belterületi és külterületi csapadékvíz elvezetési rendszer korszerűsítése, amely az települést átszelő utat nem érintette, mivel az teljes hosszában a Magyar Közút Zrt. kezelésében van. - Az itt élők többsége kötelességének eleget téve elvégezte az ingatlanaik előtt az árkok, átereszek tisztítását, így a védőárok kiépítése a biztonság növelését szolgálta.

Ma már kijelenthetem, hogy a magyar kormány jelentős támogatásával, a Magyar Közút Zrt-vel szorosan együttműködve és önkormányzat anyagi ráfordításának köszönhetően, az Újudvaron élőket a villámárvizek veszélye jelenleg nem fenyegeti - hangsúlyozta Jakab Sándor polgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában