A Csokonai Vitéz Mihály Irodalmi és Művészeti Társaság szervezésében

2023.10.24. 08:00

Irodalmi napok Hévízen a hét végén

A Csokonai Vitéz Mihály Irodalmi és Művészeti Társaság október 27-28-án, pénteken és szombaton rendezi meg a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház kultúrtermében a 2023-as Hévízi Irodalmi Napokat, melynek témája ezúttal az idő lesz.

Arany Horváth Zsuzsa

A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház ad otthont a Csokonai-társaság rendezvényének

Fotó: ZH Archív

Eköré épülnek az előadások, köztük például dr. Anda Angéla egyetemi tanáré, dr.  Gyimesi Endre irodalomtörténészé, Basics Beatrix művészettörténészé. A társaság tagjai megemlékeznek a két konferencia közt elhunyt tagokról, megkoszorúzzák Csokonai Vitéz Mihály hévízi szobrát. Még aznap két folyóiratról, a Tempevölgyről és a Hévízről is kapnak tájékoztatást a résztvevők, majd könyvbemutatókra kerül sor. Este levetítik Nóvé Béla Patria nostra című filmjét, amely 'az 56-os magyar menekült kamaszoknak a Francia Idegenlégióban töltött idejét taglalja. Szombaton Szendrey Júlia szülőházát keresik fel a konferencia résztvevői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában