A beruházás 223 millió forintba kerül

2023.10.11. 14:00

Botfára is vezet kerékpárút, az év végére készül el

Négy év alatt, 2019 óta 20,8 kilométerrel bővült a városban kerékpáros, illetve kerékpározható utak hálózata.

Arany Gábor

Szak Tibor, Balaicz Zoltán, Gecse Péter a tájékoztatón, a háttérben már épül az új buszmegálló

Fotó: A szerző

 A megyeszékhely újabb városrésze lesz biztonságosan megközelíthető kerékpáron is, a beruházásról a Flex déli gyáregységénél tartottak tájékoztatót szerdán.

Balaicz Zoltán  polgármester bevezetőjében felidézte, hogy 2019 óta jelentősen bővült a kerékpáros, illetve kerékpározható utak száma. Összesen 1,9 milliárd forintot költöttek erre, és a most 223 millió forintból az év végéig megépülő, Botfára vezető szakasszal a bővülés mértéke eléri a 20,8 kilométert. Hozzátette, folytatódik a kerékpárutak építése, ebből kiemelendő a teskándi bekötés, amire TOP Plusz támogatást kapott a város. A tervekben szerepel a Csácsbozsokra, pontosabban az arborétumig vezető szakasz kiépítése is. Ennek finanszírozásra még keresik lehetőséget.
Gecse Péter alpolgármester a közel ezer lakosú településrész önkormányzati képviselője a közlekedés biztonságát hangsúlyozta, ezért épült meg anno a körforgalom is a 74-es úton, és már akkor gondoltak a kerékpárút átvezetésére, emelte ki. 
A Botfára vezető kerékpárútról Szak Tibor, a polgármesteri hivatal út- és közműépítési csoportjának vezetője elmondta, a 927 méter hosszú szakasz rövidebb része gyalog- és kerékpárútként is funkcionál. A 7410-es úti, Flex előtti csomóponttól 160 méterre északra áthelyezik a buszmegállót, ott pedig a forgalmas útszakasz biztonságos keresztezése érdekében a gyalogosok és kerékpárosok számára átvezetés épül középszigettel, sávelhúzással, sárga villogóval. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában