Zaol podcast

2023.10.21. 15:30

Biogázból készül villamos energia Keszthelyen – vezetett bejáráson ismerkedhetünk meg az eljárással az Erőművek Éjszakáján

A keszthelyi szennyvíztisztító telep is csatlakozik az idei Erőművek Éjszakája rendezvénysorozathoz. Az október 27-én pénteken – ezúttal negyedik alkalommal – megrendezésre kerülő program a legnagyobb hazai energiaipari esemény, amely során több energetikai nagyvállalat is meglátogatható.

Szalay Balázs

Forrás: eromuvekejszakaja.hu

Az érdeklődők betekinthetnek az erőművekben és a fűtőművekben zajló munka kulisszatitkaiba, megismerhetik a bonyolult energiatermelő berendezések működését, megtudhatják, hogy a megtermelt villamos- és hőenergia hogyan jut el a felhasználókhoz, és azt is, hogy miként takarékoskodhatnak az energiával.

Az Erőművek Éjszakája keretében országszerte csaknem 70 helyszín lesz ingyenesen bejárható. A listában a keszthelyi szennyvíztisztító telep is megtalálható. A látogatás regisztrációhoz kötött, a Zaol-podcast adásából kiderül, hol lehet ezt megtenni. Lakatos Edinával, a DRV Zrt. sajtóreferensével az egyik legmodernebb zalai létesítmény nyílt napjának vezetett sétáit ajánljuk, illetve beszélünk csatornaillemtanról és a Balatonnál létesített Vizek Háza élményparkról is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában